Хотів поститися правоохоронцям: на Золотоніщині нетверезий водій намагався втекти від поліції

Хотів поститися правоохоронцям: на Золотоніщині нетверезий водій намагався втекти від поліції

Черкащанин звернувся зі скаргою на працівників поліції. Перевірка встановила, що він здійснив неправдиве повідомлення на спецлінію 102 через образу на поліцейських. Про це повідомляють у пресслужбі поліції в Черкаській області.

У селі Іркліїв Золотоніського району поліцейські сектору реагування патрульної поліції помітили водія мотоцикла, який порушував правила дорожнього руху. Інспектори подали керманичу сигнал про зупинку. Однак він проігнорував вимогу, додав швидкості та намагався втекти. Невдовзі чоловік не впорався з керуванням і впав разом із пасажиром.

Під час падіння обидва чоловіки, окрім саден, серйозних травм не зазнали. Їх у медичному закладі оглянули лікарі та надали висновок.

Також з’ясувалося, що за кермом мотоцикла перебував водій у стані алкогольного сп’яніння. Результат тесту, який керманич пройшов, становив 1, 30 проміле.

Поліцейські склали на порушника відповідні адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 122-2 (невиконання водіями вимог про зупинку) ч. 1 ст. 130 (керування в алкогольному стані), ч. 4 ст. 126 (керування без відповідних документів), ст. 124 (спричинення ДТП), ч. 1 ст. 122-2 (залишення місця ДТП), ст. 185 (Злісна непокора законній вимозі поліцейського) КУпАП.

Пізніше, щоб «помститися» поліцейським, цей чоловік зателефонував на спеціальну лінію 102 та заявив про побиття працівниками поліції. Працівники управління головної інспекції розпочали службове розслідування та встановили всі обставини події.

У результаті слідчими було відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 383 КК України. За завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину санкція статті передбачає максимальний строк основного покарання у вигляді позбавлення волі − 2 роки.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x