Сімейних лікарів Черкащини вчили діагностувати хвороби серця

Сімейних лікарів Черкащини вчили діагностувати хвороби серця

Днями в Черкаському обласному діагностично-консультативному центрі пройшла обласна науково-практична конференція на тему: «Сучасні стратегії діагностики і лікування серцево-судинних захворювань».

У ході заходу для лікарів загальної практики-сімейної медицини, терапевтів та лікарів з надання екстреної медичної допомоги читали лекції професори, провідні фахівці Національної медичної академії післядипломної освіти ім. Шупика, ННЦ «Інститут кардіології ім. академіка М.Д. Стражеска» тощо. Зокрема, доктор медичних наук, професор, завідувачка кафедрою неврології та рефлексотерапії НМАПО ім. Шупика Наталія Свиридова на початку свого виступу відзначила роботу обласного кардіологічного центру, який по праву в Україні вважається одним з найкращих медичних закладів відповідного профілю.

– У закладі успішно функціонує та постійно вдосконалюється система з надання медичної допомоги хворим з інфарктом міокарду, – підкреслила Наталія Свиридова.

Загалом же, її доповідь була зосереджена на лекції про сучасні підходи до профілактики ішемічного інсульту на фоні фібриляції передсердь. Так, професор присутнім наголосила на актуальності та важливості даної проблеми з використанням новітніх підходів.
толерантності до фізичних навантажень, затримка в організмі рідини і обмеження тривалості життя.

Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі Департаменту охорони здоров’я Черкаської ОДА.
Під час проведення науково-конференції також піднімались та обговорювались питання про сучасні погляди на метаболічну терапію в лікуванні ішемічної хвороби серця, атеросклерозу, пацієнтів з хронічною серцевою недостатністю та інші не менш важливі теми з кардіології.

Довідково:

Ішемічна хвороба серця – захворювання серцевого м’яза, зумовлене порушенням рівноваги між коронарним кровообігом і метаболічними потребами міокарда. ІХС – одне з найпоширеніших захворювань і одна з основних причин смертності та втрати працездатності населення у розвинутих країнах світу, зокрема й в Україні.

Атеросклеро́з – хронічне захворювання, що уражає переважно великі артеріальні судини; здебільшого спостерігається у людей похилого віку.
Хронічна серцева недостатність – це клінічний синдром з прогресуючим характером, типовими рисами якого є зниження

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x