Іваньківський цукровий завод заборгував працівникам понад мільйон гривень

Іваньківський цукровий завод заборгував працівникам понад мільйон гривень

Згідно статистичних даних, станом на 01.11.2014 загальна сума заборгованості з заробітної плати у районі становить 1 084,8 тис грн, що на 562 тис грн менше порівняно з попереднім місяцем. Левова частка заборгованості, 1 079,3 тис грн, належить ДП «Іваньківський цукровий завод», яке з грудня 2009 року перебуває у стані банкрутства, але продовжує здійснювати господарську діяльність у співпраці з інвестором.

Про це «Нова Доба» дізналася в Маньківській РДА.
Виконувач обов’язків директора ДП «Іваньківський цукровий завод» В. Дзюба інформував про заплановану на найближчий час виплату заробітної плати працівникам за жовтень 2014 року, а в подальшому про початок погашення боргів за податками та єдиного соціального внеску. А також розповів про те що нині ведуться перемовини з інвесторами, які згодні взяти підприємство у використання на тривалий період, готові робити реконструкцію самого заводу та мають у використанні посівні площі цукрових буряків.

Заступник голови Маньківської райдержадміністрації Іван Бевз основною причиною накопичування заборгованості з заробітної плати працівникам, податків та єдиного соціального внеску вважає непрофесіоналізм керівництва підприємства. Адже крім вказаних боргів, завод несе й інші збитки. Зокрема, це стосується щоденної перевитрати електроенергії (надмірна потужність освітлювальних приладів, освітлення невикористовуваної території), застосування зайвої кількості техніки у ході переробки цукрових буряків (за потреби лише двох буртоукладальних машин працює чотири), завищеної чисельності охорони та працівників вагової.

За результатами роботи комісії виконуючому обов’язки директора ДП «Іваньківський цукровий завод» Володимиру Дзюбі рекомендовано звернутися до інвестора з проханням виділити кошти на першочергове погашення боргів по заробітній платі, податках до зведеного бюджету та єдиному соціальному внеску.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x