Черкащанин силою забрав у знайомого золоті прикраси

Черкащанин силою забрав у знайомого золоті прикраси

Молодик двічі пограбував свого знайомого, забравши у нього золоті прикраси на загальну суму близько 12 000 гривень. Проте уникнути відповідальності йому не вдалося – через кілька днів після вчинення кримінального правопорушення його затримали оперативники.

До Придніпровського райвідділу міліції із заявою про викрадення золотих виробів звернувся 43-річний місцевий житель. Він розповів, що з його помешкання зникли золоті вироби на «кругленьку» суму. В розмові з сином він з’ясував, що малознайомий молодик, застосовуючи фізичну силу до його дитини змусив віддати прикраси, при цьому наказав «тримати язик за зубами».
Про це «Нова Доба» дізналася в СГЗ УМВС у Черкаській області.
З’ясувавши всі обставини події, отримавши перелік викраденого та приблизний опис підозрюваного оперативники розпочали заходи щодо встановлення особи зловмисника та можливого місця його перебування. Провівши ряд перевірок та оперативно – розшукових заходів правоохоронці вийшли на слід грабіжника. Ним виявися 20-річний місцевий житель. Працівники міліції затримали його за місцем проживання і запросили до райвідділу для дачі пояснень.

В кабінеті слідчого хлопець не став заперечувати своєї причетності до кримінального правопорушення. Зловмисник розповів, що з потерпілим колись познайомився у одному із розважальних закладів міста і бачився всього один раз. Через певний час вони знову випадково зустрілися на одній із вулиць Черкас. Зловмиснику вкрай потрібні були кошти і не довго думаючи, під загрозою фізичної розправи, він почав вимагати у хлопця гроші, мовляв той винен йому чималу суму. Коштів вдома юнак не знайшов, тому дав вимагачу золоті прикраси. Через кілька днів зловмисник знову перестрів на вулиці потерпілого і в такий же спосіб забрав у нього решту золотих виробів. Отримані злочинним шляхом дорогоцінності молодик здавав до ломбарду, а гроші використовував на розваги.

За словами начальника Придніпровського райвідділу міліції Анатолія Петраківського, за даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від чотирьох до шести років позбавлення волі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x