В ОДА обговорили законність розміщення кіосків на території області

В ОДА обговорили законність розміщення кіосків на території області

Комісія облдержадміністрації з розміщення на території обласного центру малих архітектурних форм (кіосків роздрібної торгівлі) розглянула законність діяльності черкаських підприємців та вирішення у правовому полі їх непорозумінь із міською владою щодо надання дозволів на ведення підприємництва в певних місцях. Вислухав доводи представників малого бізнесу Черкас заступник голови – керівник апарату ОДА Віталій Коваль.

Після проведення мітингів проти незаконного демонтажу торгових тимчасових споруд у Черкасах та безпосереднього звернення підприємців до голови облдержадміністрації Юрія Ткаченка, обласна влада взяла на контроль питання прозорості та правових підстав надання органами місцевого самоврядування тому чи іншому суб’єкту господарювання права мати такі споруди в користуванні і розміщувати їх на певній території. Про це «Нова Доба» дізналася в ОДА.
Присутній на нараді заступник директора департаменту архітектури, містобудування та інспектування Черкаської міської ради Руслан Алдаганов пояснив, що існує комплексна схема розміщення малих архітектурних форм, затверджена рішенням міської ради 5 квітня 2012 року, проте вона не є досконалою. За словами приватного підприємця Світлани Лисак, схема лише формальна, до того ж приймалася без обговорення з організаціями, зацікавленими в існуванні цього документу. Наразі торгові павільйони розташовані в Черкасах хаотично.

– Треба визначити, де можна ставити МАФи, а де принципово неможливо або можливо лише з обмеженням у певних видах товару. Скажімо, біля шкіл не варто торгувати алкоголем і тютюном, – зауважив Руслан Вахаєвич і пообіцяв, що нова схема буде розроблена протягом двох місяців.

На що Віталій Коваль зазначив, що схема має пройти широке обговорення.
– Тут наполягають на тому, щоб у розробці була врахована думка підприємців, а я як державний службовець вважаю за потрібне винести обговорення схеми розташування торгових кіосків на загал громадськості міста, – сказав Віталій Володимирович. – Ми можемо запропонувати міській раді напрацювати згідно з чинним законодавством проект, винести його на збори комітетів самоорганізації мікрорайонів та ОСББ, а потім з урахуванням усіх пропозицій ухвалити його на сесії.

За результатами роботи комісії прийняті такі рішення: по-перше, в максимально короткий термін розробити нову комплексну схему розміщення тимчасових споруд, проект цієї схеми розмістити на сайті міської ради; по-друге, винести його на обговорення мікрорайонів із залученням комітетів самоорганізації, старших будинків, кварталів тощо.
Також облдержадміністрація звернулася до міської ради із пропозицією створити робочу групу і запровадити постійний діалог з підприємцями. Зі свого боку, представники малого бізнесу додали, що схема має пройти юридичну експертизу та погодження з антимонопольним комітетом.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x