В області виконуються заходи щодо зменшення споживання газу

В області виконуються заходи щодо зменшення споживання газу

Про це повідомив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віталій Коваль під час всеукраїнської селекторної наради щодо сталого проходження опалювального сезону протягом 2014-2015 років під керівництвом першого заступника Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Кістіона. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

– Облдержадміністрацією розроблені та впроваджуються відповідні заходи, згідно із завданнями Антикризового енергетичного штабу щодо зменшення споживання природного газу теплопостачальними підприємствами на 30 % протягом опалювального періоду 2014-2015 років, – зазначив Віталій Коваль. – У цілому, виконання заходів станом на 2 грудня, відповідно до графіку, становить 100 %. Загальний об’єм економії газу в області до кінця опалювального сезону становитиме понад 34 %.

Слід зазначити, що Черкащина має ліміти споживання газу згідно з Постановою Кабінету Міністрів України № 296. При цьому, промислові підприємства регіону споживають палива удвічі більше, оскільки ПАТ «Азот» має підтверджені НАК «Нафтогаз України» та погоджені належним чином з ПАТ «Укртрансгаз» ліміти, які у два рази перевищують визначені обсяги.

– Вартим уваги є той факт, що місцеві органи не мають впливу на виділення лімітів природного газу НАК «Нафтогаз України», а також правових підстав для припинення чи обмеження його використання, – констатував Віталій Володимирович.

У ході селекторної наради заступник голови, звітуючи, поінформував також про те, що на Черкащині в міжопалювальний період підготовлено до роботи в осінньо-зимових умовах: 162 котельні, 3577 житлових будинків, 676 шкіл, 422 дошкільних заклади, 766 закладів охорони здоров’я, 14 стаціонарних закладів соціального захисту населення. Станом на 2 грудня 2014 року всі об’єкти житлово-комунального господарства та соціальної сфери області опалюються стовідсотково.

Стосовно ж погашення заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах нині з 74 підприємств житлово-комунального господарства Черкащини 3 – мають заборгованість із виплати заробітної плати в сумі 408,8 тис грн (за останній місяць вона зменшилась на 343 тис грн).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x