Судді Черкащини взяли участь в обговоренні ситуації зі свободою мирних зібрань

Судді Черкащини взяли участь в обговоренні ситуації зі свободою мирних зібрань

2 грудня 2014 року за ініціативи голови апеляційного суду Черкаської області Володимира Бабенка судді та працівники апарау апеляційного та місцевих судів загальної юрисдикції області взяли участь у круглому столі на тему «Свобода мирних зібрань. Тенденції постмайданівської України та європейська практика», який організовано ВГО «Інститут Республіка» в рамках Всеукраїнської ініціативи «За мирний протест!».

Проект здійснюється за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проекту «Справедливе правосуддя». До діалогу долучилися й представники громадських організацій, місцевого самоврядування та силових структур Черкащини. У ході зустрічі учасники проаналізували сучасну ситуацію зі свободою мирних зібрань в Україні та на Черкащині зокрема, обговорили результати моніторингу рішень суддів у сфері свободи мирних зібрань на користь громадських активістів та вивчили міжнародний досвід унормування цього питання.
Про це «Нова Доба» дізналася в Апеляційному суді Черкаської області.

Довідково: Проект Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя» працює в Україні з жовтня 2011 року. Мета Проекту – сприяти утвердженню верховенства права в Україні через підтримку судової реформи, підвищення рівня прозорості та підзвітності судової системи, поліпшення обізнаності громадян із діяльністю судової системи та зростання довіри суспільства до судової влади. Діяльність проекту ґрунтується на досягненнях попереднього Проекту USAID «Україна: верховенство права», який реалізовувався з 2006 по вересень 2011 року в рамках Угоди про співробітництво між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів. У вересні 2013 року Проект USAID «Справедливе правосуддя» було продовжено на три роки (з 1 жовтня 2013 року по 30 вересня 2016 року).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x