У Черкасах буде аварія на Водоканалі?

У Черкасах буде аварія на Водоканалі?

Міський голова Черкас Сергій Одарич під час чергової прес-конференції, на якій був присутній і власний кореспондент «Нової Доби» заявив, що існує велика вірогідність того, що вже у квітні 2015 року на Водоканалі станеться масштабна аварія. Причина – зношеність мереж.

За словами мера, щоб уникнути катастрофи, вже зараз необхідно провести санацію мереж. Для міського бюджету – це непосильний фінансовий тягар. Тому виникла необхідність залучити кошти від Міжнародного банку в розмірі 12,3 млн. дол. Відсоткова ставка – до 1% річних. Початок виплати тіла кредиту у 2019 році. Міський голова підкреслив, що 0,9 відсотка річних – це «майже безкоштовні гроші». Учасниками подібних проектів є понад 10 міст України. Тому конкуренція серед бажаючих дуже велика.

– Якщо ми не заявимо про участь у цьому проекті , то кошти отримають інші міста. Зацікавленість уже проявляє Вінниця. Не взяти кредит – означає наражати Черкаси на загрозу затоплень, постійних аварій на колекторі, витрат коштів на ліквідацію поривів, – розповів Сергій Одарич.

Дозволити чи не дозволити взяти кредит на модернізацію мереж КП «Черкасиводоканал» мають депутати Черкаської міської ради на черговій сесії, в четвер, 18 грудня.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x