Журналісти пікетували обласне управління УМВС України

Журналісти пікетували обласне управління УМВС України

Черкаські журналісти провели акцію протесту проти побиття громадян та журналістів в столиці країни спецпідрозділами «Беркуту». Пікет пройшов під стінами обласного управління УМВС. Про це розповів власний кореспондент «Нової Доби».

Під будівлю управління прийшли представники більшості ЗМІ Черкащини. З собою вони принесли пластикові пляшки з «кров’ю» яка символізувала кров постраждалих журналістів та громадян та декілька плакатів.

Перед журналістами виступив секретар Черкаської обласної організації НСЖУ Василь Трохименко який озвучив офіційну заяву НСЖУ, в якій закликав журналістів працювати професійно, неупереджено та об’єктивно.

Поспілкуватися з журналістами вийшли Володимир Іващенко – начальник громадської безпеки та Людмила Поліщук – начальник відділу зв’язків з громадськістю. Вони запевнили, що Черкаський «Беркут» людей не бив.

– Підрозділ Черкаської міліції «Беркут» дійсно знаходився в Києві, але він знаходився в Маріїнському парку в резерві, тому підтверджень того, що Черкаський «Беркут» приймав участь в розгоні демонстрантів з 29 на 30 листопада на сьогодні в нас немає, – повідомив Володимир Іващенко. – Черкаська міліція робить все щоб унеможливити будь-які провокації, щодо громадян, які висловлюють свою позицію стосовно Євромайдану.

Журналісти підписалися під вимогою негайно дати правову оцінку діям «Беркуту» на Євромайдані і відкрити кримінальні справи за фактами перевищення ними службових повноважень, перешкоджання журналістській діяльності і злочинної бездіяльності правоохоронців, які не захищали мирних громадян. Заяву буде направлено до Генеральної та обласної прокуратури.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x