На Монастирищині до епідемії грипу готові

На Монастирищині до епідемії грипу готові

Головний лікар центральної районної лікарні Володимир Чуйко поінформував, що з жовтня 2014 року в районі захворіло на ГРВІ – 850 осіб, в 2013 році – 980 осіб. В Монастирищенській ЦРЛ забезпечений оперативний аналіз та своєчасне коригування здійснюваних профілактичних і протиепідемічних заходів у ході епідемічного сезону 2014-2015 років грипу та ГРВІ. В ЛПЗ району забезпечений необхідний температурний режим. У разі ускладнення епідситуації з грипу та ГРВІ буде запроваджений посилений протиепідемічний режим.

Про це «Нова Доба» дізналася в Монастирищенській РДА.
В Монастирищенській ЦРЛ є незнижуваний запас лікарських засобів та засобів індивідуального захисту. Складений список осіб, які віднесені до груп ризику щодо захворювання на грип та сформований план щеплень.

Розглядається питання закупівлі вакцин проти грипу для своєчасного проведення профілактичних щеплень та засобів неспецифічної профілактики грипу та ГРВІ серед груп ризику щодо захворювання на грип відповідно до запланованого ЛПЗ плану щеплень від грипу. В поліклініці передбачені кабінети з окремим входом для прийому хворих на грип. Складений план роботи поліклініки на епідемічний період.

У випадку ускладнення епідситуації з грипу буде розгорнуто (перепрофільовано) ліжковий фонд для госпіталізації хворих. Виконуються протоколи лікування хворих на грип, ГРВІ та його ускладнення.
При необхідності буде здійснюватися забір та доставка у вірусологічну лабораторію ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» змивів з носоглотки для дослідження їх на грип. Забезпечений зв’язок з поліклінікою стосовно продовження обстеження перехворілих на грип (взяття парних сироваток).

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x