У Єрках відкрили меморіальну дошку герою АТО

У Єрках відкрили меморіальну дошку герою АТО

У день Соборності України у Єрківській загальноосвітній школі, що на Катеринопільщині, відбулося відкриття меморіальної дошки загиблому учаснику антитерористичної операції Сергію Бохоньку. Цей захід став реквіємом герою, який віддав своє молоде життя за цілісність і соборність України.
Кошти на виготовлення меморіальної дошки школярі навчального закладу, де навчався загиблий солдат, зібрали в ході проведення шкільних ярмарків.
У заході взяли участь голова райдержадміністрації Ольга Ніколенко, заступник голови райдержадміністрації з соціальних та гуманітарних питань Ірина Міненко, представник обласної громадської організації «За Україну, її славу і волю» Людмила Турган, учасники антитерористичної операції – добровольці Володимир Качур та Борис Жоломко, учні та молодь, громадськість селища.
Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській ОДА.

– Нині Україна переживає нелегкі часи, коли цілісність і соборність нашої держави знаходиться під загрозою. На жаль сьогодення нашої Батьківщини є знову затьмарене трагедією неоголошеної війни Росії проти України, – зазначила у своєму виступі Ольга Ніколенко. – Ціною тисяч людських життів відстоюється сьогодні наша соборність і незалежність. Справжні Герої України мужньо обороняють свою землю. Серед них – 72 наші земляки – вихідці з населених пунктів Катеринопільщини, 40 із яких – добровольці. Добровільно пішов захищати Батьківщину і юнак із Єрок Сергій Бохонько. Він загинув, віддавши своє юне життя, щоб над нами було мирне небо. Сергій Сергійович Бохонько – наш герой і пам’ять про нього у наших серцях і наступних поколінь житиме завжди.

Теплими щирими словами згадав свого шкільного товариша і бойового побратима доброволець – волонтер, боєць батальйону «Свята Марія» Володимир Качур. Задушевністю і полум’яним патріотизмом були сповнені виступи інших учасників зібрання. Директор Єрківської школи Валерія Онатій передала воїнам АТО прапор України як символ єдності і миру в нашій державі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x