Черкаське зерно і сою їстимуть китайці

Черкаське зерно і сою їстимуть китайці

Учора, 5 грудня, Україна та Китай підписали протоколи на постачання вітчизняних сої та ячменю. Зерно вийде на китайський ринок з наступного року. Відповідні фітосанітарні протоколи сьогодні підписав Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк з представниками Генеральної адміністрації нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки. Про це «Новій Добі» повідомили в Мінагрополітики.

– Експортний потенціал України постійно зростає. Тому Уряд продовжує системну роботу щодо розширення географії експорту вітчизняної сільгосппродукції. І ринок Китаю дуже привабливий для України з точки зору розширення постачання зернових та олійних – зазначив Микола Присяжнюк.

Завдяки підписанню протоколів збільшиться частка вітчизняної сільгосппродукції в загальному товарообігу КНР. Наступного року триватиме підготовка документації щодо експорту ріпаку та пшениці з України до Китаю.
Завдяки розпочатій співпраці України та Китаю можна очікувати на 8 мільярдів доларів інвестицій в економіку держави, в тому числі й аграрний сектор. І наразі сторони переходять до практичної реалізації спільних проектів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x