Черкаське підприємство впроваджує енергозберігаючий проект

Черкаське підприємство впроваджує енергозберігаючий проект

Комунальне підприємство «Агентство розвитку Черкащини Черкаської обласної ради» ініціювало впровадження в області нового енергозберігаючого проекту. Завдяки йому Черкаська філія Європейського університету тепер зможе економити на опаленні своїх приміщень до 30% коштів. Про це «Нова Доба» дізналася в Черкаській обласній раді.
26 січня на базі навчального закладу введено у експлуатацію котельню на твердому паливі – автономну систему теплопостачання, яка повністю забезпечила потребу в теплі для приміщення навчального закладу площею у 3200 м2.

– Для реалізації цього проекту ми залучили компанію «Укртеплотрейд», яка взяла на себе спорудження котельні, що складається із трьох піролізних котлів. Вони працюють на дровах та брикетах із дерев’яних відходів, – розповів виконуючий обов’язки директора КП «Агентство розвитку Черкащини Черкаської обласної ради» Анатолій Хмільківський. – Університет сплачуватиме компанії лише за спожите тепло, не переймаючись проблемою обслуговування котлів. Ці послуги будуть набагато дешевшими, ніж послуги з централізованого теплопостачання, – говорить Анатолій Хмільківський. – Ми бачимо перспективні можливості подальшого впровадження аналогічних проектів на об’єктах державної та комунальної власності регіону. Адже необхідно реалізовувати державну політику енергозбереження, зменшення використання природного газу, економії енергоресурсів та впровадження альтернативних джерел енергопостачання. Нині вже триває робота над реалізацією енергозберігаючих ініціатив у соціальній сфері області.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x