На рак легень більше страждають чоловіки

На рак легень більше страждають чоловіки

За статистикою, на Черкащині рак легень на третьому місці після онкозахворювань шкіри та молочної залози. Лише торік на рак легень в області захворіло 397 осіб, із них – 75% чоловіки. Найбільший показник (на 100 тис осіб) у Драбівському, Корсунь-Шевченківському, Канівському та Катеринопільському районах. Прикро, що 72% хворих виявлено вже на занедбаних стадіях (ІІІ і ІV). Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Рак легень на першому місці серед онокозахворювань у чоловіків, – розповів Валерій Корновенко, обласний позаштатний онкопульмонолог. – Причиною цього є те, що чоловіки більше курять, вживають алкоголь і нехтують профілактичними оглядами. Адже саме завдяки рентгенологічним обстеженням вдається виявити цю недугу на ранніх стадіях. На жаль, людей важко переконати, щоб вони робили щороку флюорографію, а старші за 50 років – рентгенографію грудної клітки в двох проекціях.

За словами Валерія Яковича, надто уважним до свого здоров’я мають бути ті, хто перехворів пневмонією. Такі пацієнти повинні перебувати на обліку в дільничного терапевта й проходити рентгенологічне обстеження через 3, 6 та 9 місяців після перенесеної пневмонії. Часто у хворих на туберкульоз також діагностують рак легень. Онкохірург запевнив, що вчасно виявлена недуга успішно лікується завдяки хірургічним операціям, хіміотерапії й променевій терапії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x