На Чорнобаївщині біля поля виявили могильник

На Чорнобаївщині біля поля виявили могильник

Спеціалісти Держекоінспекції у Черкаській області разом із громадськими інспекторами з охорони довкілля, реагуючи на звернення небайдужої громади села Лящівка Чорнобаївського району Черкаської області, в присутності представника місцевої влади – сільського голови, провели обстеження лісосмуги в адміністративних межах Лящівської сільської ради. Поблизу поля №6 виявлений несанкціонований могильник з напіврозкладеними рештками свійських тварин (свиней). «Нова Доба» про це дізналася в Державній екологічній інспекції у Черкаській області.

Фахівці відділу інструментально-лабораторного контролю відібрали проби грунту, в результаті дослідження яких виявлені значні перевищення концентрацій забруднюючих речовин згідно з фоновими показниками, а саме перевищення вмісту нітратів у 1,2 раза, амонію в 15 разів, фосфатів у 2 рази, хлоридів у 23 рази.

За інформацією місцевих жителів, рештки свиней вивозить на орендоване поле керівництво сільськогосподарського підприємства. Матеріали обстеження та результати досліджень відібраних проб грунту передано до органів прокуратури для вжиття заходів реагування. Правоохоронні органи Черкаської області відкрили кримінальне провадження по виявленому факту забруднення земельних ресурсів та вчинення шкоди довкіллю.

Повідомляємо, що на території Черкаської області існує підприємство, яке утилізує відходи тваринного походження – Тальнівський завод по виробництву м’ясо-кісткового борошна «Ветсанзавод».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x