У Черкасах з’являться капличка і музей

У Черкасах з’являться капличка і музей

Поблизу пам’ятника загиблим воїнам у Республіці Афганістан у центрі Черкас з’явиться православна капличка висотою 21 метр та загальною площею 49 квадратних метрів. Завершити її монтаж обіцяють у наступному році до Дня Перемоги. Там облаштують підземне приміщення та створять у ньому музей. Про «Нова Доба» дізналася в облдержадміністрації.

– Цей проект унікальний, такого більше немає в жодному регіоні України. Адже тут в єдину архітектурну композицію буде об’єднано площу, пам’ятник, меморіальну частину музею та каплицю, – зазначив начальник управління містобудування та архітектури Черкаської облдержадміністрації Василь Дмитренко. – Зараз уже споруджена підземна частина каплички, де облаштують музей та підсобні приміщення. Також заготовлена частина всіх необхідних матеріалів.

Як повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Володимир Кулеша, на спорудження та облаштування каплички в обласному бюджеті передбачена субвенція місцевому бюджету в сумі 400 тисяч гривень. Наразі повністю розроблена проектно-кошторисна документація, яка пройшла необхідну експертизу, отримано дозвіл на проведення будівництва та визначено підрядника будівельних робіт. Православну капличку з музеєм будуватиме фірма «Добробуд».

За прогнозами голови обласної організації ветеранів Афганістану Олександра Рибченка, у майбутньому підземному музеї буде створено біля 102 експозицій, присвячених кожному загиблому воїну-афганцю, та ще 2 – про зниклих безвісті.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x