Корсунь-Шевченківський район відвідали педагоги з різних куточків України

Корсунь-Шевченківський район відвідали педагоги з різних куточків України

2 квітня Корсунщина долучилась до Всеукраїнській науково-практичної конференції «Духовна спадщина Шевченка в парадигмах сучасної української освіти (з досвіду діяльності закладів освіти нового типу Черкаської області)», яку провела 31 березня – 3 квітня 2015 року асоціація «Відроджені гімназії України» при сприянні Департаменту освіти і науки Черкаської обласної державної адміністрації, Черкаського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, відділів освіти м. Корсунь-Шевченківського, смт Лисянка, м. Городище.

Про це «Нова Доба» дізналася в Корсунь-Шевченківській РДА.

В роботі конференції взяли участь голова районної державної адміністрації Валерій Заболотній, голова районної ради Анатолій Гайдай, заступник голови районної ради Ірина Алєксєєва, міський голова Олександр Гайдай, виконуюча обов’язки начальника районного відділу освіти Оксана Грушевська, керівники гімназій, ліцеїв, колегіумів, НВК, НВО з різних областей України, члени Асоціації «Відроджені гімназії України».

Вітаючи учасників конференції на Корсунській землі, голова районної державної адміністрації Валерій Заболотній зазначив:
– Наш район має славну історію, за багато століть пережив безліч випробувань та отримав величезну низку здобутків, завжди був епіцентром багатьох процесів національно-визвольного і культурного відродження. Сьогодні можна з упевненістю говорити про те, що за тим, що ми маємо сьогодні в районі стояли і стоять люди, тепло їхніх сердець, прагнення залишити у спадок добрі справи. І якщо минуле Корсунщини – це справа роботящих рук наших дідів і батьків, то майбутнє – за молоддю сьогодення, бо в її руках – прагнення, переконання, сила народу, його воля. Беззаперечним є те, що освіта – це стартовий майданчик майбутнього будь-якої країни, це абсолютно чітка інвестиція в майбутнє. І тому освітні проблеми в діяльності районної державної адміністрації були, є і будуть на пріоритетних місцях.
Очільник району також наголосив на тому, що необхідно проводити такі заходи в різних куточках України якомога частіше, оскільки перед нинішнім поколінням українців стоїть надзвичайно важливе завдання – провести реформи, змінити країну, зробити все для того, щоб відчувати себе по-справжньому європейською державою. Визначна роль у цьому процесі належить саме працівникам освіти, адже для того, щоб реформувати країну, потрібні освічені, професійні, кадри.
Долучились до привітань та побажали конструктивної роботи учасникам конференції також голова районної ради та міський голова.
Після презентації освітньої галузі району, і зокрема, освітньої діяльності Корсунь-Шевченківської міської гімназії, перед учасниками заходу з вокальними та хореографічними номерами виступили кращі художні колективи району.
Учасники конференції також відвідали з екскурсією Корсунь-Шевченківський історико-краєзнавчий музей, де відбувся круглий стіл на тему «Духовна спадщина Тараса Шевченка» за участю науковців Корсунь-Шевченківського державного історико-культурного заповідника, викладачів Корсунь-Шевченківського педагогічного коледжу ім. Т.Г.Шевченка та учнів-членів наукового товаристві імені Тараса Шевченка Корсунь-Шевченківської міської гімназії.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x