На Золотоніщині народжуються мутанти?

На Золотоніщині народжуються мутанти?

В одному з приватних домогосподарств с. Деньги Золотоніського району народилося курча з чотирма лапками.
Господиня розповідає, що заклала в інкубатор 58 яєць. Лише два з них виявилися безплідними. А от з одного вилупилося незвичайне курча: у нього є крильця і дві пари лапок. «Додаткова» пара досить розвинена, але оскільки на чотирьох курча ходити не вміє, то йому доводиться ці лапки підгинати. Рухається пташеня без проблем.
На Золотоніщині народжуються мутанти?
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».
Микола Корнієнко з Драбівщини, ветеринар з величезним стажем, пояснив, що таке трапляється, якщо півень запліднює курку, яка доводиться йому близькою родичкою – «сестрою» або «дочкою».
На Золотоніщині народжуються мутанти?
– Так буває, особливо у приватних господарствах, коли кілька років тримають одного півня. У підсумку усі курки в господарстві, з якими він парується, йому або сестри, або дочки, і тоді може бути яйце з такою аномалією, – говорить Микола Михайлович.
Він навів приклад з свого власного досвіду, коли в господарстві його батька 12 років був один гусак. Як результат – дуже багато яєць давали гусенят з якимись вадами.
На Золотоніщині народжуються мутанти?
А от припущення господині курчати про те, що яйце було з двома жовтками, він спростував: за його словами, таке яйце взагалі навряд дасть курча.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x