ННІ історії і філософії ЧНУ святкує 20-річчя

ННІ історії і філософії ЧНУ святкує 20-річчя

Про минуле, про етапи становлення на шляху в двадцять років згадували вчора під час святкування ювілею Навчально-наукового інституту історії і філософії ЧНУ ім. Б. Хмельницького. За досить нетривалий час існування інституту черкаські історики мають чимало досягнень, найбільшим з яких є, певно, саме його перетворення з невеличкої спеціальності у складі філологічного факультету. На сьогодні, за твердженням директору ННІ історії і філософії, доктора історичних наук, доцента Наталії Земзюліної, саме ця структура університету має найбільшу кількість професорів та викладачів із науковими ступенями. Загалом тут працює 14 професорів, 13 докторів наук та 44 кандидати наук. Інститут веде потужну науково-дослідницьку діяльність, минулого року розроблено новий навчальний курс «Європейський вибір України». Про це «Нова Доба» дізналася в прес-службі ОДА.

Проте найбільшою гордістю підрозділу, безперечно, є його випускники, яких можна зустріти в різних сферах життєдіяльності суспільства: від громадських діячів і представників правоохоронних структур до артистів. Понад 20 випускників наразі боронять державу в зоні АТО. Серед колишніх студентів-істориків – і представники органів влади та управління, зокрема, облдержадміністрації. Випускниками інституту є заступник голови ОДА Юрій Сас та директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Сергій Пасічник, які були присутні на урочистостях.
– У нас було чудове, наповнене студентське життя. Для мене істфак – це дуже важливо: там і оволодіння знаннями, і робота, і насичене громадське життя, і все, що потрібно для становлення повноцінної особистості, – сказав Юрій Михайлович.

Наразі фах історика набуває неабиякої значущості в державі, оскільки через фальсифікацію нашого минулого ми багато в чому втрачали в самосвідомості, що тепер треба виправляти. На цьому наголосив у виступі в. о. ректора Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Олександр Черевко.

– Тема історії – це тема номер один. Як громадяни ми маємо знати свою історію, тому інститут затребуваний всіма верствами населення. Над історією йде багато дискусій, чимало є білих і темних плям у нашому минулому, тому потрібен національний проект для здобутку правди. Вам передує велика дослідницька робота, і майбутнє інституту буде великим і величним, – промовив Олександр Черевко.

Дипломами університету і інституту нагородили найкращих представників підрозділу, починаючи від його засновника і першого декана Олександра Перехреста, не забувши навіть про технічний персонал.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x