Учень Черкаської музшколи – лауреат Міжнародного конкурсу «Ренесанс гітари»

Учень Черкаської музшколи – лауреат Міжнародного конкурсу «Ренесанс гітари»

З 1 по 3 травня в Гомелі (Білорусь) пройшов Х Міжнародний конкурс «Ренесанс гітари», який зібрав любителів гітарного мистецтва з різних країн. Директором конкурсу-фестивалю, як і в минулі роки, був Ігор Шошин – білоруський гітарист, композитор і аранжувальник.

До складу журі увійшли відомі гітаристи та композитори Білорусі, України. Конкурс проводився в 5-ти вікових категоріях. Конкурсні прослуховування проходили відкрито в приміщенні Міського центру культури м. Гомель. Усі конкурсанти отримали свідоцтва учасника, переможці були нагороджені дипломами та подарунками. За нагороди та відзнаки боролося понад 100 учасників із України, Білорусі, Грузії, Литви та ін. Про це «Нова Доба» дізналася в департаменті освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Серед великої кількості учасників, достойно представив Україну учень Черкаської дитячої музичної школи №2 – Марк Землянський, який (єдиний в своїй категорії) отримав звання лауреата І ступеню. У рамках конкурсу гітаристів виконавців проходив конкурс гітарних майстрів, а також конкурс виконавців на гітарі фламенко, семиструнної гітарі, лютні та інших старовинних інструментах, на банджо, укулеле, добро, сітарі та інших. Цікава концертна програма була представлена на фестивалі.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x