Просто вона не може інакше

Просто вона не може інакше

Останніми роками в нашій державі все більше схиляються до того, щоб нас обслуговували сімейні лікарі, тобто не вузькопрофільні спеціалісти, а, так би мовити, «багатоверстатники» (хай пробачать мені медики за таке порівняння). Такий лікар не тільки зміряє вам температуру чи тиск, послухає, як працює ваше серце, а за необхідності виконає функції і хірурга, і травматолога, й гінеколога.
Але в маленьких населених пунктах, яких чимало не тільки в районі, давно вже працюють люди, які, хоч і називаються фельдшерами, але, по суті, виконують саме роботу сімейного лікаря. Адже коли в маляти заболить животик, або хтось із дорослих необачно підставить руку під молоток чи ножівку, всі відразу поспішають у місцевий фельдшерський пункт або до фельдшера додому. Бо знають: саме місцевий медик надасть найпершу допомогу, втамує біль, зробить перев’язку чи необхідний укол.
Головний лікар Катеринопільської центральної лікарні Людмила Андріївна Борецька про всіх своїх підлеглих, які працюють завідувачами фельдшерськими пунктами, говорить тільки добрі слова, бо вони справді на них заслуговують. Проте серед них виділяє Людмилу Юріївну Жовновату.

Уже майже два десятиліття ця жінка завідує ФАПом у мальовничому селі Бродецькому. А перед цим, закінчивши медичне училище, трудилася на такій же посаді у Гончарисі.
Згодом, як трапляється в житті, вона зустріла юнака з Бродецького, якого покохала. Поєднали свої долі молодята й оселилися в рідному селі чоловіка Дмитра Олександровича. А клопотів, як і в кожної сільської родини, в їхній сім’ї вистачає: і город доглянути, і живність на подвір’ї тримати.

За словами місцевих жителів, Людмила — чуйна, добра, щира людина. Вона встигає і у фельдшерському пункті прийняти недужих односельців, і на виклики, знаючи, що її допомоги потребує кожен хворий.
Сільський голова Бродецького Микола Петрович Білоус зазначає, що із Людмилою Юріївною йому як представникові влади працюється добре.
– А зараз ми спільними зусиллями включилися у ПРООНівський проект, будемо встановлювати тепловий насос у фельдшерському пункті, який братиме тепло із землі. Хочемо, щоб взимку у приміщенні і Людмилі Юріївні, і тим, хто приходитиме на прийом до нашого медика, було комфортно і затишно. Приїжджайте згодом, як ми виконаємо цю роботу.
Оцінюють високо роботу Л.Ю. Жовноватої не тільки жителі Бродецького. Так, під час останньої атестації Людмилі Юріївні присвоєно вищу категорію. Робота завідувача фельдшерським пунктом оцінювалася комплексно. І повірте на слово, таку оцінку треба було заслужити.

Завтра настане новий день, до медика прийдуть по допомогу односельчани. І кожному вона допоможе не тільки ліками, а й своїм небайдужим ставленням. Просто вона не може інакше.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x