Біля уряду ВІЛ-позитивні вимагають ліків

Біля уряду ВІЛ-позитивні вимагають ліків

Десятки ВІЛ-позитивних українців вишикувалися у чергу біля приміщення уряду з порожніми пляшками для ліків.
Вони вимагають від чиновників, зокрема, і від прем\’єр-міністра Арсенія Яценюка, вирішити проблему постачання анти-ретро-вірусних препаратів. Люди побоюються, що доведеться перервати лікування. Оскільки медикаменти закінчуються. Цього не спростовують і в Міністерстві охорони здоров\’я. «Нова Доба» про це дізналася з 5 каналу.

Кажуть, що ліків потребує 30 тис людей. В уряді зазначають, що винна компанія-постачальник. Їй начебто перерахували понад 50 млн грн, тобто повністю оплатили ліки для ВІЛ-позитивних. Однак, медикаменти й досі зберігаються на складах компанії-виробника.
«Ми працюємо, як з виробником, так і з компанією, яка мала поставити ліки. Ми працюємо з регіонами, з лікарями, з пацієнтами з тим, щоб убезпечити переривання лікування. Зараз можна сказати, що мінімум до середини липня у нас є гарантія того, що переривання лікування не станеться, і щоб до того часу вже перша партія поставок відбулася», – пояснив заступник міністра охорони здоров’я Ігор Перегінець.
«Запасів у мене буквально на два тижні лишилося, приймаю ліки більше року. Спочатку показники були погані, зараз постійно покращуються», – говорить пацієнт Сергій Радченко.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x