Сільська бібліотека Іскреного приваблює читача масовими заходами

Сільська бібліотека Іскреного приваблює читача масовими заходами

Бібліотека села Іскреного схожа на справжній музей: старовинна прялка, вишиті рушники та домоткані ряднини, солом’яні брилі й навіть маленькі симпатичні солом’яні капці. Усе це добро зібране дбайливими руками бібліотеркарки Ніни Пенцик, яка ось уже 10 років є господинею невеликої книгозбірні.

– Фонд наш не дуже значний – 6 тисяч примірників. І багато з цих книг, звісно, давно вже треба було б списати, бо вони дуже старі і буквально «зачитані до дір». Проте за рік бібліотеку відвідують 750 людей, більшість з яких – діти, тож намагаємось усіляко зберігати дитячу літературу, особливо ту, яку потрібно прочитати за шкільною програмою.
Сільська бібліотека Іскреного приваблює читача масовими заходами
А нових читачів бібліотекарка залучає масовими заходами, які проводить постійно. Усі державні та релігійні свята читачі Іскреного святкують за власними сценаріями. Особливо колоритними є святкування народних свят, таких, як, наприклад, Андрія. У бібліотеці молодь має можливість не лише послухати про звичаї і традиції, яких дотримувались їхні бабусі й дідусі, а й розважитись – пограти, покусати калиту, спробувати себе у народних промислах.
Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Вважаю, що нині, в еру комп’ютерних технологій, бібліотека має залучати читача саме масовими заходами та краєзнавством, – говорить Ніна Пенцик, показуючи нам старі чорно-білі фото жителів села Іскреного, які збирала по всіх усюдах. – Кожна сільська бібліотека має стати культурним осередком – лише так збережемо читача. Сільській бібліотеці Іскреного «Нова Доба» спільно з магазином «Буквиця» зробили подарунок – поповнили бібліотечні фонди комплектом книг для читачів різного віку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x