Комарі кожного кусають по-різному

Комарі кожного кусають по-різному

Під час літніх канікул ми всі любимо відпочивати біля річки, озера чи то в лісі. Напевно, немає такої людини, яка жодного разу не страждала від укусів комах. Оси, бджоли, шершні, комарі… Усі ці «милі» створіння не приносять нам ніякого задоволення, особливо коли вирують над солодкими напоями, фруктами або цукерками. Проте з кожним роком набридливих комах стає дедалі більше, а боротися з ними все важче й важче…

Інформує власний кореспондент «Нової Доби».

Про те, які алергічні реакції можуть викликати укуси комах, як їх лікувати, як запобігти та чим користуватися проти укусів, нам розповів дермато-венеролог Черкського обласного шкірно-венерологічного диспансеру Осауленко Костянтин Федорович.
– Перш за все, алергічні реакції на укуси комах у кожного різні. Може бути просто червона пляма, а може бути явне запалення. З чим саме це пов’язано, визначити важко, бо це є неадекватна реакція організму на якийсь чинник або подразник. А організм у кожного зі своїми особливостями. Наприклад, у двох різних людей може бути різна реакція на кавун. Одній – нічого, інша покриється плямами. Тобто це є суто індивідуально. Єдине, що ми чітко бачимо,– реакція на укус. У цьому випадку краще перевірити й установити, що це за реакція. Якщо реакції немає, значить і проблеми немає.

Так, 10-15 років тому комахи, звичайно, були, але не в такій кількості, як сьогодні. Можливо, це пов’язано з аномальними змінами клімату. Усіх кусали комарі. Проте за останні 5-6 років алергічних реакцій побільшало. Тут справа в іншому. Шкірні прояви можуть бути дійсно алергічними, але ж це може бути кардинально інша хвороба…Є така річ, як хвороба Лайма. Це, звичайно, справа інфекційних спеціалістів. Але ж після укусу кліща необхідно негайно оцінити реакцію: чи це є наша особиста реакція, чи це є хвороба Лайма.
Маю зазначити, що звичайна людина виявити таке захворювання не зможе. Для цього треба бути спеціалістом в області дерматології. Припустимо, до мене прийде людина з проблемою, реакція якої мене занепокоїть. Що я роблю? Відправляю її до інфекціоністів. Так, я можу помилятися. Але я маю переконатися в тому, що це не хвороба Лайма. Чому? Та тому, що займатися алергічною реакцією можна і через 2-3 дні, а хворобу Лайма виявляти і лікувати треба негайно. Це є дуже складна хвороба і може спричинити надто важкі наслідки. Саме тому краще переконатися, ніж почати лікувати алергію, а через 3-4 тижні рятувати ваше життя будуть інфекціоністи. Дерматит як такий внаслідок укусів комах нічого страшного собою не являє. До того ж лікується він недовго, недорого і якісно.
Якщо ж говорити про реакції дітей та дорослих, це той випадок, коли кардинальної різниці немає, чи укусу зазнала бабуся, чи підліток, чи мала дитина. Єдина відмінність у тому, що в дитини реакція може проявлятися активніше, адже шкіра ніжніша. Нічого страшного тут немає, це звичайна алергічна реакція.

Насамкінець багато людей вважають, що засоби проти комарів наносять певний відбиток на якість нашої шкіри. Це міф. Насправді ніякої шкоди ці засоби не приносять. Проте слід пам’ятати, що можлива й алергічна реакція саме на окремий засіб, тобто на якийсь певний компонент у його складі. Повертаємося до того, що в кожної людини індивідуальна шкіра й індивідуальна реакція.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x