У жовтні черкаських підприємців зобов’яжуть використовувати касові апарати

У жовтні черкаських підприємців зобов’яжуть використовувати касові апарати

У Черкаській області 293 платники єдиного податку 3 групи, тобто фізичні особи-підприємці, за перше півріччя 2015 року перевищили обсяг доходу в один мільйон гривень. Тож такі платники єдиного податку 3 групи уже з 1 жовтня 2015 року зобов’язані при здійсненні своєї господарської діяльності застосовувати реєстратори розрахункових операцій, або перейти на використання виключно безготівкових розрахунків. Про це «Новій Добі» повідомили у Черкаській ОДА.

Решті платників єдиного податку 3 групи мають постійно контролювати обсяг своїх доходів. Загалом в Україні кількість ФОП–спрощенців 3 групи, які отримали за півріччя понад мільйон гривень доходів становить 8 750 осіб.

Водночас, платники єдиного податку 2 групи (фізичні особи-підприємці) у разі перевищення обсягу доходу 1 мільйон гривень у 2015 році зобов’язані з 1 січня 2016 при провадженні своєї господарської діяльності розпочати застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Нагадуємо, що у Законі України від 1 липня 2015 р. «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій», який набрав чинності 23 липня цього року, визначено категорії платників єдиного податку, які не застосовують реєстратори розрахункових операцій. Це платники єдиного податку першої групи, а також фізичні особи–спрощенці другої і третьої груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн. гривень. У разі перевищення ФОП–спрощенцями 1 мільйону гривень застосування реєстратора розрахункових операцій для такого платника єдиного податку є обов’язковим.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x