День миру черкаські гімназисти відзначили ходою

День миру черкаські гімназисти відзначили ходою

Святковою ходою відзначили Міжнародний день миру учні Першої міської гімназії. Вони пройшли від своєї школи бульваром Шевченка до будівлі міської ради, нагадуючи черкащанкам про це свято. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі Черкаської міської ради.

Це свято було засноване ООН у 1982 році як день глобального припинення вогню і відмовлення від насильства. Усім державам і народам пропонується дотримувати припинення воєнних дій протягом цього дня.

День миру черкаські гімназисти відзначили ходою

У 1986 році в цей день з ініціативи філософа-миротворця Шрі Чінмоя вперше пройшла символічна Хода Миру. Тепер щороку в Міжнародний День Миру ООН люди більш ніж у 100 країнах світу беруть участь у Ході Миру.
Гімназисти, що протягом кількох років щорічно беруть участь у цій ході, закінчили її урочистим мітингом під стінами міської ради.
Їх привітав директор Першої міської гімназії Сергій Саєнко та міський голова Черкас Сергій Одарич. З вуст самих гімназистів вітання лунали на шести мовах, адже їхній навчальний заклад славиться поглибленням вивченням мов. А потім, згадуючи про те, що вперше цей захід проводиться тоді, коли в країні точиться війна, учениця гімназії Анна Бабенко прочитала вірш власного авторства, а її товариш по школі – молитву за Україну.
Наприкінці мітингу діти випустили в небо білих голубів та кульки такого ж кольору як загальнолюдський символ миру.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x