В Уманському виші презентували фільм про Кузьму Дерев’янка

В Уманському виші презентували фільм про Кузьму Дерев’янка

Днями на Уманщині відбулася презентація фільму про легендарного полководця, уродженця села Косенівка Кузьму Дерев’янка. Документальну стрічку «Кузьма Дерев\’янко. Генерал перемоги» було презентовано на базі УДПУ ім. Павла Тичини. «Нова Доба» про це дізналася в Уманській РДА.

Присутні мали змогу безпосередньо поспілкуватися із творцями фільму режисером Іриною Шатохіною, істориком та автором сценарію Юрієм Шаповалом, а також племінницею Кузьми Миколайовича – Ларисою Трохименко.

Саме Лариса Миколаївна є упорядником біографії свого іменитого дядька. Неодноразово була учасником зустрічей нащадків військовослужбовців із усього світу. Спочатку видала автобіографічну книгу, а згодом стала співавтором фільму.

Зйомки стрічки проходили на батьківщині генерала в селі Косенівка, де сьогодні діє музей-садиба генерал-лейтенанта. Глядачам була представлена історія становлення звичайного сільського хлопчика із Уманщини в чин генерала перемоги, який 2 вересня 1945 року на борту американського лінкора \”Міссурі\” підписав Акт капітуляції Японії від радянської сторони та чому саме українцю з Уманщини випала честь своїм підписом поставити крапку у Другій світовій війні?

Презентація фільму відбулася і в рідному селі Кузьми Миколайовича – Косенівці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x