Переселенці з зони АТО успішно реалізували проект з арт-терапії

Переселенці з зони АТО успішно реалізували проект з арт-терапії

Допомогти дітям і підліткам-переселенцям соціалізуватися в Черкасах, побороти страхи і пост-травматичний синдром через арт-терапію, а також допомогти учасникам старшої групи у профорієнтації. Таким було завдання проекту «Діти-квіти», який успішно реалізували дві переселенки з Донбасу. Олена Ложкова та Альона Сержантова, вигравши конкурс міні-грантів, створили власну арт-студію для дітей різного віку. Протягом п’яти місяців через дбайливі руки організаторок пройшло близько 100 сімей. Діти разом з батьками малювали, ліпили, в ігровій формі вивчали англійську мову, займалися декупажем, власноруч шили іграшки, плели браслети і виготовляють муліне. А підлітки (від 12 років) – крім всього вищеперерахованого ще й відвідували різноманітні цікаві зустрічі та екскурсії. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– У мене двоє дітей – Поліна 12 років та Евеліна 16 років. Молодшій дочці дуже важко було адаптуватися на новому місці, проте заняття і майстер-класи дозволили відкрити нові таланти. Згодом шиття і в’язання її так захопило, що згодом ми навіть відшукали в Інтернеті «Школу юних модельєрів». Після того, як майстри подарували нам крючки для в’язання дитину просто «не відірвати» від рукоділля, – розповідає одна з учасниць проекту Ольга Сасова.

Як розповідає інша учасниця та співорганізатор майстер-класів Яна Мельникова, діти наскільки здружилися, що почали відчувати себе в Черкасах, як вдома.
– Частину майстер-класів ми проводили у нашому комісійному салоні «Ля-Бутон». Згодом, на ці майстер-класи почали приходити і діти наших клієнтів-черкащан. Це дало можливість нашим діткам завести нові знайомства і краще освоїтись у школах та дитсадках, в яких вони нині навчаються.

Про те, який важливий зміст несли майстер-класи не лише для дітей, а й для їхніх батьків, розповідає одна з мам-учасниць проекту Світлана Крот .
– На пам’ять про участь у проекті у кожного з нас лишилися якісь поробки. Тепер пляшки та скриньки, які отримали нове життя завдяки декупажу, стоять у нас на самому видному місці. І не лише діти, а й батьки можуть з гордістю сказати – я зробив це власними руками!
За словами мами-учасниці Вікторії Макарової, творчі заняття та екскурсії допомагають не лише розвинути приховані таланти дитини, а й визначити її схильність до тієї чи іншої професії.
– Такі заходи мають профорієнтаційний зміст. От, наприклад, від екскурсії в редакцію газети «Нова Доба» та подальшого майстер-класу з журналістики мій син був просто у захваті. Проект дав можливість дітям спробувати себе в різних професіях і почати визначатися з майбутньою долею.

Хоча проект уже закінчився, проте Олена Ложкова та Альона Сержантова не планують зупинятися на досягнутому. Організаторки та учасники проекту «Діти-квіти» уже мають багато ідей щодо того, як «трансформувати» свої здобутки для проведення інших заходів соціального спрямування. Серед ідей: курси з профорієнтації та майстер-класи по миротворчості.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x