Лисянські рятувальники й волонтери попереджають пожежі в житловому секторі

Лисянські рятувальники й волонтери попереджають пожежі в житловому секторі

З метою попередження пожеж у побуті та трагічних наслідків від них 30 жовтня співробітники Лисянського районного сектору Управління ДСНС у Черкаській області спільно з місцевим волонтерським осередком здійснили рейдову перевірку житлового сектору в селі Шестеринці. Про це «Новій Добі» повідомили в Управлінні ДСНС України в Черкаській області.

Місце проведення рейду – село Шестеринці – було обране не випадково, адже за статистикою, лише у жовтні цього року з 9 пожеж що виникли в районі, дві сталися саме у селі Шестеринці. В обох випадках горіли сінники, тож для того, щоб запобігти подібним випадки, рятувальники вирушили в рейд саме до цього села.

Фахівці ДСНС та волонтери, відвідуючи обійстя Шестеринців, поспілкувалися з селянами та нагадали основні правила безпеки на території власних домоволодінь. Особливу увагу співробітники пожежно-рятувальної служби, як і планувалося, приділили тим господарствам, на території яких в сінниках є значні запаси сіна та соломи.

Під час бесід рятувальники розповіли громадянам про основні причини виникнення пожеж та наслідки, до яких вони можуть призвести. Співробітники Служби порятунку 101 роз’яснили власникам помешкань правила зберігання грубих кормів, утилізації сухої трави, а також навчали селян першочерговим діям у випадку виникнення надзвичайної події. Інспектори ДСНС акцентували увагу на профілактиці виникнення пожеж на відкритих територіях, оскільки дуже часто саме такі пожежі призводять до загорань надвірних споруд, де зберігаються сіно та солома.

Робоча група, до складу якої увійшли фахівці Держслужби з надзвичайних ситуацій та волонтери, охопила 23 приватні домоволодіння.

На згадку про рейд рятувальники залишили господарям інформаційні листівки та буклети із зазначенням основних правил безпечної поведінки.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x