Акція протесту під облрадою. Політичні сили вимагають перевірки результатів виборів

Акція протесту під облрадою. Політичні сили вимагають перевірки результатів виборів

Сьогодні під обласної радою зібралися обурені результатами виборів до обласної ради представники партійних осередків. За результатами до обласної ради проходять сім політичних сил: БПП «Солідарність», ВО «Черкащани», «Батьківщина», Радикальна партія, «Відродження», «Свобода» й Опозиційний блок. 5-відсотковий бар’єр не перетнула партія УКРОП. За словами представників цієї політсили, ВО «Свобода» та УКРОП зарані домовились вести паралельний підрахунок голосів, а потім вкінці звірити дані, щоб бачити максимально наближений до точного результат. Повідомляє власний кореспондент «Нової Доби».

– Учора увечері ми звірили дані, «Свобода» – 7,5, УКРОП – 6,9% і бачимо, що долає бар’єр Партія ветеранів Афганістану – приблизно 5,02%, – коментує ситуацію Андрій Сегеда, заступник голови обласної організації партії УКРОП. – Під час засідання комісії, коли вчора доносили останні уточнені протоколи по Черкасах, їх озвучили, дані збігаються з нашими. Голова ТВК зазначив, що сьогодні в обід мали б підбити підсумки. Сьогодні приблизно о 4.00 відбулося засідання комісії, але представника нашої партії не запросили. Викликали всього 14 людей і 12 із них проголосували за інші дані. Зрозуміло, що у зв’язку з цим кандидати в депутати й звичайні черкащани, обурені цим, прийшли під облраду розібратися. Голова комісії десь пропав, зараз не на місці. Правоохоронні органи розшукують його, для того, щоб все-таки провести повторний підрахунок голосів, опираючись не на ті цифри, що в них є, а на протоколи з мокрими печатками.

Акція протесту під облрадою. Політичні сили вимагають перевірки результатів виборів

Обласна влада, у свою чергу, пообіцяла максимально посприяти встановленню реального результату виборів.

Майже 6 тис голосів у результаті недорахувалися й представники ВО «Свободи», про це зазначив Юрій Ботнар, член Політради ВО «Свобода». За словами Анатолія Бондаренко, голови Черкаської обласної організації ВО «Батьківщина», також мінус 800 голосів не вистачає у «Батьківщини»,

Як зазначив начальник УМВС України в Черкаській області Владислав Пустовар, правоохоронці розслідують цю справу. Для початку вони вилучать 84 протоколи з мокрими печатками та протокол вчорашнього засідання обласної ТВК.

Акція протесту під облрадою. Політичні сили вимагають перевірки результатів виборів

Ситуацію з оголошенням результатів виборів прокоментувала й голова облради Валентина Коваленко, лідер ВО «Черкащани»:
«Результати голосування до Черкаської обласної ради, які сьогодні вночі оголосила обласна виборча комісія, в мене викликають великі сумніви. Вони значно різняться із тими результатами, які я особисто бачила на протоколах із мокрими печатками, коли перебувала у виборчому штабі ВО «Черкащани». Тоді, за результатами паралельного підрахунку голосів, коли було опрацьовано 98% протоколів, «Опозиційному блоку» було далеко до подолання 5% бар’єру. Натомість, його успішно долали ВО «Свобода» та «УКРОП». Тепер, за одну ніч, ОВК видала зовсім інший результат. Значно побільшало мандатів і у провладної партії, що також не відповідає результатам ППГ. Я особисто не вірю у правдивість і справедливість такого «підрахунку». Скидається на те, що під час нього відбулися відверті маніпуляції, про які заздалегідь попереджали черкаські представники кількох політичних сил. Я вважаю, що партії, у яких були вкрадені голоси, мають відстоювати свій результат усіма законними методами. Моя позиція, як голови обласної ради, чітка і незмінна – виборчі фальсифікації після Революції Гідності неприпустимі. Вони можуть призвести до розхитування соціально-політичної ситуації в державі і становлять небезпеку для України».

Фото тут

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x