Черкаські рятувальники відвідали школу № 21

Черкаські рятувальники відвідали школу № 21

Рятувальники продовжують знайомити школярів із непростими буднями своєї небезпечної, але цікавої та потрібної людям професії. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Управління ДСНС України у Черкаській області.

У рамках всеукраїнської акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти» рятувальники Черкаського міськрайонного відділу Управління ДСНС України у Черкаській області завітали до дітей загальноосвітньої школи № 21.

Захід розпочався зі знайомства дітей із професією рятувальника.

Спілкуючись із фахівцями Служби порятунку, діти нарешті зуміли зрозуміти, чим наповнюються такі вагомі слова, як відповідальність, мужність, відвага, професіоналізм. Розповідаючи про бойові будні, рятувальники на прикладах ознайомили дітей із основними правилами безпечної поведінки у побуті, показали, як недбалість та неуважність дорослих, а також незнання та пустощі дітей можуть призвести до трагедій.

Під час акції працівники пожежно-рятувальної служби продемонстрували спорядження Служби порятунку, надали можливість хлопчикам і дівчаткам приміряти бойовий одяг, взяти до рук спорядження та обладнання, яке використовується під час ліквідації надзвичайних подій. На прохання дітей рятувальники також продемонстрували роботу із апаратами захисту органів дихання та зору.

Під час зустрічі співробітники пожежно-рятувального підрозділу зробили акцент на навчанні дітей елементарним правил поводження на випадок надзвичайної ситуації. Дітлахи дізналися, як користуватися вогнегасником, за яким номером можна викликати рятувальників, як врятуватися самому та допомогти іншим, якщо в приміщенні сталася пожежа. Особлива увага була приділена проблематиці виявлення вибухонебезпечних предметів, користуванню електричними приладами опалення та поводженню на водних об’єктах під час появи першої криги.

Директор навчального закладу Світлана Осадча зазначила, що такі зустрічі вкрай необхідні дітям. «Під час безпосереднього спілкування з рятувальниками діти пізнають світ та сприймають навчальний процес по-іншому. Деякі важливі речі діти зуміли усвідомити та запам’ятати завдяки такому жвавому та яскравому спілкуванню».

На згадку про зустріч гості залишили учасникам Акції пам’ятки застережного змісту а також зробили фото на згадку.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x