У черкаській школі №7 учні влаштували вечорниці

У черкаській школі №7 учні влаштували вечорниці

Осіння подорож до чарівного Закарпаття надихнула учнів 10-М класу Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 7 поринути у давню історію нашого славного народу і відчути на собі справжні його традиції … і тут закрутилося. Сценарій, декорації та вечірні репетиції… Про це «Новій Добі» повідомили у Департаменті освіти та гуманітарної політики ЧМР.

Вечір 11 грудня. Актова зала немов перетворилася на старовинну українську хату: повна зала батьків, які очікують на виступ своїх дітей, вчителі, які з цікавістю чекають на вечорниці, запах пухких вареників, пиріжків та різних смаколиків.

І понеслося… вечорниці розпочали вчителі Токова Валентина Валеріївна (господиня свята), Пожарська Наталія Анатоліївна та Донець Валентина Степанівна, а потім полинула пісня, а за нею і дід з бабою, які запросили до своєї хати молодь: Галю з Голохвастовим, дівчат та хлопців, які жартували, співали українських народних пісень, ворожили, калиту кусали та танцювали запальну українську польку.

А по завершенню свята учні фотографувалися та ділилися враженнями від свята, пригощали присутніх смачними стравами, які вражали своєю різноманітністю.

От поволі затихають наші вечорниці,
Не забудьте ви дорогу до нашої світлиці!
Хай любов і щире слово душу вам зігріє!
Пам’ятайте вечорниці в ніч на Андрія!

Вечорниці 10-М класу залишаться у пам’яті присутніх надовго, адже свято, яке подарували діти – це неймовірна казка та частинка історії нашого славетного народу, яку неможливо забути!

Щиро дякуємо усім, хто допоміг організувати це свято та надав нам у користування українські костюми.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x