Черкаські майданівці закликають не платити податки і забирати депозити з банків

Черкаські майданівці закликають не платити податки і забирати депозити з банків

Сьогодні о 12.00 на Соборній площі зібралося кількасот черкащан для того, щоб провести оголошений зараніше попереджувальний страйк і домовитися про подільші дії. Очолив мітинг відомий громадський та політичний діяч Павло Карась. Повідомляє власний кореспондент “Нової Доби”

Почалося зібрання з молитви «Отче наш». Після цього Павло Миколайович висловив свою позицію щодо подій, які відбуваються зараз у Києві. Він відзначив, що використання водометів під час морозу скрізь у цивілізованому світі визнано тортурами, а отже владі, яка використовує водомети для розгону демонстрацій під час морозу, місце на лаві підсудніх Гаазького суду.

Одним із ключових питань, які обговорювалися на мітингу, був заклик до черкащан, в основному чоловіків, їхати на Київ. За словами демонстрантів, нині їхати організованими групами недоцільно, тому всі охочі підтримати київський майдан повинні добиратися до столиці малими групами або поодинці. Ті, хто не має на це коштів, можуть звернутися до організаторів мітингу.

Для тих, хто не має змоги їхати на Київ, черкаські майданівці пропонують збиратися сьогодні ввечорі о 18.00 на Соборній площі. Головним завданням мітингувальників є зібрати на вечір не менше 5 тисяч осіб. На запитання, чи потрібно брати з собою зброю, активісти відповіли, що це мають вирішувати самі демонстранти. Вони ж можуть порадити взяти лише каструлі і каски. Також демонстранти закликали брати з собою на мітинг лише державну та національну символіку. До речі, під час попереджувального страйку над тими, хто зібрався, не було видно жодного прапору чи іншого символу.

Всіх, хто співчуває протестувальникам, вони закликали не сплачувати податки і забрати з банків вкладені раніше кошти. На думку активістів, це не лише стане фінансовим тиском на владу, а й вбереже кошти черкащан, адже «не відомо, що стане з вашими грошима, коли влада почне тікати з країни».

На завершення попереджувального страйку всі охочі здали активістам кошти для київського майдану і домовилися принести на вечір теплі речі, ліки, перев’язувальний матеріал та цитрусові.

Завершився захід виконанням Державного Гімну.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x