Торік в області на заходи з енергоефективності виділили понад 88 млн грн

Торік в області на заходи з енергоефективності виділили понад 88 млн грн

У рамках Програми підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоносіїв минулого року на Черкащині виділили 88,04 млн. грн. Завдяки цим коштам в області вдалося реалізували 374 заходи із заміни вікон та дверей, утеплення фасадів та покрівель, заміни котлів та систем опалення, а також заощадити 2,78 тис. тонн умовного палива, що в перерахунку становить 2,4 млн кубометрів газу. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі ОДА.

Як повідомляють в управлінні житлово-комунального господарства облдержадміністрації, упродовж минулого року найбільше встановлювали й замінювали віконні та дверні блоки, на що з бюджету направили 44,01 млн грн. На встановлення, ремонт та заміну котлів провели заходів на 32,23 млн грн. Ще на 3,8 млн грн. встановили та замінили освітлення. Крім того, торік вдалося провести чимало заходів з ремонту та реконструкції покрівлі й фасадів на 6,86 млн грн. На 1,14 млн грн. провели інші енергоефективні заходи.
Водночас за Програмою державної фінансової підтримки, з державного бюджету приватним особам, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків та житлово-будівельним кооперативам для здійснення енергоефективних заходів та заміни газових котлів з жовтня 2014 року уповноважені банки видали 3 177 кредитів на загальну суму 50,1 млн грн.

Також розпочато відшкодування з місцевих бюджетів частки відсоткової ставки по кредитах на впровадження енергоефективних заходів. Так, у 2015 році з місцевих бюджетів відшкодували частку відсоткової ставки 1 095 особам на загальну суму 207,1 тис. грн.
Додамо, що за інформацією Держенергоефективності України, Черкащина посідає 11 місце серед областей за кількістю виданих «теплих» кредитів.

Довідково:
Кредити на впровадження енергоефективних заходів надають уповноважені банки ПАТ АБ «Укргазбанк», «Державний експортно-імпортний банк України» та ПАТ «Державний ощадбанк України».

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x