На Черкащині протягом місяця став підприємцем 61 безробітний

На Черкащині протягом місяця став підприємцем 61 безробітний

Служба зайнятості допомагає у відкритті власної справи. Так, лише за перший місяць року 61 безробітний став підприємцем за такої підтримки. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба Центру повідомив відділ організаційної та інформаційної роботи Черкаського ОЦЗ.

Майже половина новостворених підприємців обрала напрямок діяльності, що пов\’язаний з оптовою та роздрібною торгівлею, торгівлею транспортними засобами. Також вчорашні безробітні займаються сільським господарством, лісовим та рибним господарством, надають послуги з перевезення та зв’язку.

До початку підприємницької діяльності безробітних навчають основ підприємництва, бізнес-планування та самозайнятості. Здійснюється професійна підготовка та перепідготовка за професіями, спеціальностями, які дають можливість займатися підприємницькою діяльністю та започаткувати власну справу, зокрема: менеджер малого бізнесу, продавець, перукар, швачка, електрогазозварник, слюсар з ремонту автомобілів, муляр, маляр, штукатур-лицювальник тощо.

Слухачі знайомляться з принципами антикризового менеджменту, набувають досвіду з аналізу конкурентного середовища, оволодівають мистецтвом упередження ризиків. Велике значення при підготовці майбутніх бізнесменів приділяється також питанням нормативно-правового регулювання підприємництва, вивченню особливостей податкової системи в Україні.

Опанувавши теоретичний курс, майбутні підприємці під керівництвом досвідчених викладачів-консультантів самостійно розробляють бізнес-план за проектом започаткування власної справи.

В центрах зайнятості кожен майбутній або діючій підприємець може отримати консультації з різних питань щодо організації та провадження підприємницької діяльності.

Адже для надання консультацій залучаються представники фіскальної служби, фінансових управлінь, відділів економіки райдержадміністрацій та міськвиконкомів, юридичних служб, об\’єднання роботодавців, банківських установ, Фонду підтримки підприємництва тощо.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x