На засідання Ліги старшокласників запросили учасників АТО

На засідання Ліги старшокласників запросили учасників АТО

Чергове засідання районної ради Ліги старшокласників розпочалося із зустрічі з учасниками антитерористичної операції на сході України, які в перших лавах стали на захист кордонів Вітчизни.
Гостями школярів стали Борис Жоломко, який проходив службу у 128 гірсько-піхотній бригаді, У його бойовій біографії були Дебальцеве, Вуглегірськ, Чернухіно, Станиця Луганська. Коли воїн перебував на ротації, шостаківські школярі вручили йому прапор України із своїми побажаннями. Цей стяг перебував на позиціях українських військовиків. Демобілізувавшись, Б.Жоломко забрав із собою посічене кулями і осколками знамено. А на раді передав його президенту Шостаківського НВК Діані Гавриш.

Дмитро Мірауца служив в Ізваріному, Красному партизані. Денис Щербак ще й нині захищає рідну землю в Слов’янську, Макіївці.
Під час зустрічі було вшановано пам\’ять земляків, усіх героїв, які боролись за незалежність нашої України.
– Мета зустрічі учнів із учасниками АТО – розширення знань школярів про нашу Батьківщину, виховання в них любові до України, патріотизму, поваги до її захисників вдалася, – підкреслює методист Катеринопільського Будинку дитячої та юнацької творчості Аліна Джус.

Продовжилося засідання підведенням підсумків акції зі збору кришечок від пластикових пляшок, які після переробки «підуть» на виготовлення протезів для бійців АТО. Їх оголосила президент Шостаківського НВК Діана Гавриш.

Учасники ради розглянули проекти Ліги старшокласників «Патріотичне виховання в закладі», що мають слугувати вихованню особистості патріота й громадянина у навчально-виховному процесі. Також було підведено підсумки по підпроектах Інтернет-проекту «Ми – патріоти Черкащини» Ліги старшокласників за 2015 рік та розглянуто організаційні питання про проведення Спілкою дитячих та юнацьких організацій, Лігою старшокласників конкурсу учнівського самоврядування «Лідер року».
З лідерами учнівського самоврядування Катеринопільщини зустрівся начальник районного управління юстиції Павло Рябов.

Василь Ходзіцький

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x