У Каневі троє підлітків украли алкоголь і цигарки з магазину

У Каневі троє підлітків украли алкоголь і цигарки з магазину

Вироком Канівського міськрайонного суду до трьох років позбавлення волі засуджено трьох неповнолітніх хлопців, жителів міста Канів, які за попередньою змовою між собою, шляхом розбиття скла у вхідних дверях, таємно проникли до приміщення одного з магазинів розташованих в м. Каневі, звідки таємно викрали алкогольні напої та тютюнові вироби на загальну суму близько 2,5 тис. грн. Про це «Новій Добі» повідомили у Золотоніській міжрайонній прокуратурі.

Під час судового розгляду неповнолітні свою вину визнали повністю, щиро розкаялись та шкодували про скоєне.

Під час досудового розслідування встановлено, що троє друзів-однокласників напередодні вчинення злочину разом відпочивали, у них виник план пограбувати магазин. Заздалегідь розподіливши «ролі учасників», хлопці уночі, близько о пів на першу ночі, переслідуючи ціль таємного викрадення чужого майна, діючи умисно, з корисливих мотивів, направились до вибраного «об’єкту» та розбивши скло у вхідних дверях, таємно проникли до приміщення магазину, звідки таємно викрали алкогольні напої та тютюнові вироби на загальну суму більше 2 тис. грн.

На скоєння вказаного злочину хлопцям вистачило близько 2 хв., оскільки відомча охорона прибула на виклик спрацьованої сигналізації не пізніше 3-4 хв. з моменту виклику.

Однак неповнолітні злочинці не врахували ту обставину, що в магазині була влаштована прихована камера спостереження, яка і зафіксувала факт крадіжки з магазину. Завдяки відео, знятого з камер спостережень, осіб злочинців вдалося встановити протягом декількох днів.

Вироком Канівського міськрайонного суду трьох неповнолітніх осіб засуджено за ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі кожному.

При цьому, суд врахувавши обставини вчиненого злочину, осіб винних та умови життя і виховання останніх, на підставі ст.ст. 75, 104 КК України звільнив засуджених від відбуття призначеного покарання з випробуванням, встановивши кожному іспитовий строк терміном в 1 рік.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x