Збирала матеріали для сюжетів ток-шоу Скабєєвої та Соловйова: СБУ затримала в Харкові колаборантку

Збирала матеріали для сюжетів ток-шоу Скабєєвої та Соловйова: СБУ затримала в Харкові колаборантку

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Харкові колаборантку, яка допомагала кремлівським ЗМІ виправдовувати агресивну війну проти України. Фігурантка готувала тези, які використовували у замовних матеріалах центральні телеканали росії. Зокрема, щодо ракетно-бомбових ударів рф по критичній інфраструктурі Харкова. Повідомляють про це в пресслужбі УСБУ у Черкаській області.

Затримана готувала такі «інформаційні довідки», які героїзували окупантів та заперечували їхні воєнні злочини. У подальшому її повідомлення «розганяли» в сюжетах рупорів кремля, серед яких ток-шоу Скабєєвої та Соловйова.

За даними слідства, колаборантка працювала на кремлівські медіа через «посередника». Ним виявився російський «воєнкор», який координував свої дії з воєнною розвідкою рф. Раніше фігурантка вийшла на нього через соцмережу «ВКонтакте» і запропонувала свою допомогу у війні проти України.

Після отримання відомостей, російський «воєнкор» передавав їх модераторам центральних телеканалів рф або сам виступав у ефірах із тезами своєї поплічниці.

Щоб зібрати дані для ворога, фігурантка відслідковувала новини в телеграм-каналах або «в темну» випитували потрібну їй інформацію у своїх знайомих.

Під час обшуків у помешканні зловмисниці вилучено мобільний телефон із доказами її підривної діяльності на користь рф.

Слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за двома статями Кримінального кодексу України:

– ч. 6 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);

– ч. 1 та ч. 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Наразі зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує до 12 років тюрми.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Черкаській та Харківській областях за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

 

Більше новин у нашому телеграм-каналі − https://t.me/novadoba              

 

 

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x