Дітей із синдромом Дауна підтримали черкаські баскетболісти

Дітей із синдромом Дауна підтримали черкаські баскетболісти

21-го березня у Світі відзначають Всесвітній День людини із синдромом Дауна. Приблизно кожне 700-те немовля у світі має цей синдром, в Україні кожного року народжується близько 450 таких дітей. Про це «Новій Добі» повідомила прес-служба БК «Черкаські Мавпи».

На Черкащині благодійна організація «Сонячні діти» започаткувала цілий місячник, присвячений дітям з цією генетичною аномалією. Відтак, протягом березня всі охочі можуть підкреслити солідарність до таких людей. За традицією це робиться у вигляді впровадження додаткового аксесуару в одязі, а саме різнокольорової шкарпетки.

– Шкарпетка має бути одягнута незвичним чином. Приміром її можна використовувати у вигляді краватки, або рукавички, або ж просто засунути в кишеню піджака, як хустинку. У такий спосіб люди привертають увагу до себе приблизно так, як у повсякденні привертають увагу наші діти. Це потрібно робити саме 21-го березня. Напередодні цього дня ми вирішили широкомасштабну програму із залученням відомих людей, аби таким чином підкреслити цю подію», – говорить Оксана – представниця ГО «Сонячні діти Черкащини».

Одними з перших хто долучився до цієї акції стали гравці «Черкаських Мавп». На сьогоднішнє ранкове тренування до них завітали три хлопчики із синдромом Дауна (Максим, Назар та Артем). Коротке знайомство із «сонячними дітлахами» плавно перейшло в обмін люб’язностями. Гравці розповідали про свій вид спорту, діти дарували шкарпетки. Опісля всі із задоволенням влаштували заплановану фотосесію. Таким чином гравці закликали до відзначення Всесвітнього Дня людини із синдромом Дауна.

– Я обов’язково одягну цю шкарпетку 21-го березня, – говорить головний тренер команди Максим Міхельсон, – ще не визначився, яким чином, але вона точно буде моїм аксесуаром. Сьогодні нас потішили ці дітлахи, вони дійсно «сонячні діти», такі емоційні та усміхнені, від них багато позитиву. Я здивований цифрами, на жаль виявляється кожне 700-те немовля має цю генетичну аномалію. Один із хлопчиків сьогодні здивував і своїми баскетбольними здібностями. Його звуть Максим. Він трохи пограв зі Стасом (Завадським) і виловлював м’яч в таких складних ситуаціях, що більшість дітей у його 7-річному віці цього не зробили б.

Протягом зустрічі дітлахи трохи пограли з гравцями у баскетболі і попросилися залишитися у залі на частину тренування, аби побачити, як працюють професіональні баскетболісти.

Шановні уболівальники! Звертаємо вашу увагу, що протягом двох найближчих домашніх матчі (4-го та 10-го березня) у вас буде можливість допомогти «сонячним дітям», зробивши власне пожертвування взамін на пару символічних шкарпеток.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x