Городищанин Панас Зінченко – чемпіон України

Городищанин Панас Зінченко – чемпіон України

Якби не пафосно це звучало, але постійно примножується спортивна слава Городищини. Під настановою тренерів кожне нове покоління здобуває важливі перемоги на престижних спортивних майданчиках країни. Хоч результати – індивідуальні, але скрізь представляють свою малу батьківщину. Тому здобутими дипломами, кубками й медалями сприяють подальшому утвердженню позитивного іміджу району. Нині всі знають, що Городищина – спортивний край.

В завершенні зимового змагального сезону 3-4 березня в Києві відбувся чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮСШОР із двоборства та п\’ятиборства. Змагання проходили у легкоатлетичному манежі Державної школи вищої спортивної майстерності. Вікова категорія – 2001 року народження й молодші. Городищенську спортивну школу у складі збірної команди Черкаської області представляв Панас Зінченко (тренери Ірина й Олександр Пестенкови). Хлопець прекрасно показав себе в двоборстві, яке складалося з бігу на 60 м та потрійного стрибка. Здобув упевнені перемоги в обох дисциплінах. У цих змаганнях наш земляк показав хороший результат, переміг і став чемпіоном України! Торік у цьому чемпіонаті хлопець зайняв третє місце. Отже з тренером зробили усе можливе, щоб максимально покращити результат. Запорукою перемоги стали наполегливі тренування, фізичні показники та спортивна стратегія.

Панас Зінченко навчається у дев’ятому класі економічного ліцею. Спортом займається з першого класу. Тренування відвідує щодня, навіть під час канікул. Він спортивний стипендіат районної ради. До занять і змагань ставиться дуже відповідально.
Слід сказати, що городищенські тренери виховали цілу плеяду хороших спортсменів. В недавні роки показували добрі результати і здобували вагомі перемоги Наталія Малишко, Денис Московченко, Олександр Гибало, Станіслав Онопрієнко та багато інших.

Так в лютому цього року в Сумах проходив чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні серед юніорів, в якому взяли участь вихованці Городищенського спорту: Крістіна Поворознюк (тренер Неля Прудь), яка продовжує навчання й спортивне вдосконалення на Тернопільщині, і студент Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького Богдан Щибря (тренер Ірина Пестенкова). Крістіна здобула перемогу в спортивній ходьбі на дистанції 3 км, а Богдан в особистому заліку посів 3 місце з бігу на 200 м та допоміг команді на останньому етапі естафети 4 на 200 м у напруженій боротьбі стати чемпіонами України. Активно займатися спортом у шкільні й студентські роки – загальноприйнята практика цивілізованих країн. Спорт дає силу, здоров’я, розвиває лідерські якості.

Володимир ЧОС

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x