У Каневі рятувальники та фахівці контактного центру відвідали переселенців

У Каневі рятувальники та фахівці контактного центру відвідали переселенців

1 квітня психологи Управління ДСНС України у Черкаській області разом з працівниками Черкаського обласного контактного центру облдержадміністрації під час соціального-адаптивного моніторингу відвідали родини переселенців, які проживають у Канівському міському Центрі туризму Канівської міської Ради Черкаської області. Про це «Нова Доба» дізналася від прес-служби Управління ДСНС у Черкаській області.

19 родин із Луганської, Донецької областей та анексованого Криму знайшли прихисток на Канівщині. Під час відвідин співробітники ДСНС ознайомилися з побутовими умовами, в яких живуть люди, поспілкувалися з ними, дізналися про їхній настрій та оцінили психологічний стан.

Як завжди під час таких поїздок, фахівці Служби порятунку та працівники контактного центру передали переселенцям продукти харчування та речі широкого вжитку, які були зібрані черкащанами під час акції «Не будь байдужим».

– Головне – це турбота, спокій та захист. Раніше ми не замислювалися, наскільки важливо відчувати себе не просто у безпеці, а й серед людей, які тобі співчувають, намагаються підтримати та допомогти, – ділиться своїми думками Світлана, переселенка з Артемівська. – Ми до цього часу інколи прокидаємося із острахом, наче переживаємо страшні події 2014 року знову і знову. Завжди важко покидати своє звичне життя у пошуках кращої долі. Але наша родина чоловік та п’ятеро діток зробила свій вибір і сьогодні ми про це не шкодуємо. Так, дуже важко було адаптуватись на новому місці. Але загубленими та непотрібними ми себе не відчували, спеціалісти з різних служб та відомств Канівського району ніколи не залишали нас без уваги, завжди підтримували, допомагали у вирішенні багатьох питань.

– Відчуваючи турботу, розуміючи, що вони не покинуті напризволяще, люди починають оптимістичніше дивитися у майбутнє, шукати себе вже на новому місці, – зазначає психолог Управління ДСНС України у Черкаській області Леся Коротяєва.

Як відомо, Черкащину для свого подальшого проживання обрали понад 13 тисяч переселенців зі сходу країни та анексованого Криму. Чи стане вона для них новою Батьківщиною, чи з часом вони повернуться на Схід – ніхто передбачати не береться, але вже зараз відомо головне: кожен з цих людей вдячний за можливість відчути турботу, підтримку, а головне – знову відчути себе у безпеці.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x