Як працюють черкаські депутати

Як працюють черкаські депутати

Кореспонденти «Нової Доби» вирішили поцікавитися, як працюють громадські приймальні черкаських депутатів та як ті проводять прийом

Як повідомляло раніше наше видання рух «Чесно» виявив депутатів, у яких через півроку і досі не працюють громадські приймальні або приймальня працює, але не надає допомогу громадянам. Одним з таких депутатів було названо «укропівця» Артура Акопяна. Як насправді працює депутатська приймальня Акопяна і його колег дізнавалися наші кореспонденти.

Свій депутатський прийом обранець Артур Акопян проводить у Черкаській школі №6 кожну першу й третю суботи місяця. Зазначає, що зустрічі з виборцями не пропускає і в тому разі, якщо сам не може, прийти завжди відсилає свого помічника.

На минулий прийом до депутата прийшла черкащанка Галина Іванівна Підгорна за матеріальною допомогою. Уже кілька років її чоловік пересувається на інвалідному візку, адже в результаті хвороби залишився без обох ніг. Пан Артур пообіцяв допомогти коштами з депутатського фонду.
– Звертаються з різними питаннями, в основному це матеріальна допомога. Тому намагаюся зі свого депутатського фонду виділяти певні суми коштів, але саме людям, які живуть у моєму окрузі, – зазначає Артур Акопян. – Нещодавно звернулися жителі вулиці Кривоноса, щоб привести в порядок дорогу. Протягом одного-двох тижнів провели грейдерування.
Також за зверненнями до депутата були встановлені лавочки навпроти корпусу №3 ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, по вулиці Крилова встановили зупинку.

Як працюють черкаські депутати

На прийом до депутата Черкаської міської ради Сергія Очеретнього прийшов В’ячеслав Володимирович Дзеціна за матеріальною допомогою на лікування. Адже пан Володимир прооперований, має два клапани на серці й постійно проходить курс лікування. У 2014 році чоловікові зробили операцію, з кінця минулого року вже 4 рази був у лікарні, а у квітні 2016 – у реабілітаційному центрі. Для чоловіка це дуже великі витрати на лікування, адже препарати потрібно приймати щодня, а пенсію має невелику, тому надіється на допомогу обранця.

– Як правило, люди приходять за матеріальною допомогою, – розповідає Сергій Очеретній. – А далі, коли вже з людиною поспілкуєшся, то вона починає розповідати й про проблеми району, в якому проживає. Ось недавно звернулися з ідеєю, зробити алею в районі залізничного вокзалу.

Приймає депутат першу п’ятницю місяця з 10.00 до 11.00 у міській раді, в 312 кабінеті, а кожного третього вівторка за адресою вул. Смілянська, 86, з 18.00.

Як працюють черкаські депутати

Громадська приймальня депутата від фракції партії «Укроп» у Черкаській міській раді приймає громадян у мікрорайоні Луначарський. Приймальнею служать нещодавно відремонтована кімнати першого поверху гуртожитку, де розмістився і комітет самоорганізації населення «Луначарський», який очолює Руслан Зоря, шаховий клуб та гуртки для дітей.
– Загалом прийом має проводитись раз на місяць, але по факту – щотижня, кожного разу, коли є потреба, – коментує Руслан Зоря. – Багато людей, які цінують власний час і є більш прогресивними, більшість питань зі мною вирішують по телефону.
За словами Руслана Зорі, левова частка людей приходить за матеріальною допомогою і найбільший «потік» – у перші три місяці після ухвалення бюджету, під час освоєння депутатського фонду. Цього року депутатський фонд складає трохи більше двадцяти тисяч гривень.

– Особисто я противник депутатських фондів, оскільки це гроші громади і депутат одноосібно не може вирішувати, як їх витрачати. Але, оскільки він уже є, то намагаюся витрачати на щось цільове. Позаминулого року залишки депутатського фонду мого попередника витратив на закупівлю спортивного інвентарю в дитячий садок. Минулого року – на дитячий майданчик, так вирішили збори жителів КСН «Луначарський». Таку засторогу маю через те, що часом просити матеріальну допомогу приходять люди, з нетяжкими хворобами, які при перевірці виявляються цілком забезпеченими. Крім того, є такі «прохачі», що ходять до депутатів з року в рік, одній й ті ж самі люди.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x