В УНУС відбувся обласний етап фестивалю «Софіївські зорі»

В УНУС відбувся обласний етап фестивалю «Софіївські зорі»

Фестиваль «Софіївські зорі» – велике свято єднання студентської молоді, потужний захід для збереження і розвитку української самобутньої культури, могутня сила виховання юного покоління українців у дусі поваги й любові до України і свого народу в цілому.
Тринадцятий рік поспіль своїм талантом аграрії запалюють серця мільйонів людей, додають сили і наснаги, стають прикладом для наслідування, дарують доброту та впевненість у завтрашньому дні. Адже мистецька студентська молодь є втіленням найкращих творчих ідей, з яких вибудовується культурне сьогодення нашої держави.

В УНУС відбувся обласний етап фестивалю «Софіївські зорі»

Днями в Уманському НУС відбувся обласний етап тринадцятого Всеукраїнського фестивалю художньої творчості «Софіївські зорі». Сам фестиваль було започатковано 24 жовтня 2001 року на базі Уманської державної аграрної академії (нині – Уманський національний університет садівництва). З того часу яскраве мистецьке дійство вирує в усіх аграрних навчальних закладах і завершується на Уманській землі, а місто Умань стало центром культури і мистецтва, місцем народження нових талантів і зірок, на які так багата наша щедра Україна. «Нова Доба» про це дізналася в прес-службі УНУС.

В УНУС відбувся обласний етап фестивалю «Софіївські зорі»
В УНУС відбувся обласний етап фестивалю «Софіївські зорі»

Метою фестивалю є активізація і популяризація творчої діяльності колективів аматорського мистецтва, підвищення рівня виховної роботи, формування художньо-естетичних смаків, сприяння розвитку творчої особистості та індивідуальності, широка пропаганда і подальший розвиток кращих зразків українського мистецтва.
З вітальним словом до учасників і гостів фестивалю звернулася ректор Уманського національного університету садівництва, професор Олена Непочатенко, яка побажала всім успіхів, невичерпної життєвої енергії, величезної сили волі і нездоланного бажання перемагати.

В УНУС відбувся обласний етап фестивалю «Софіївські зорі»

Для участі в обласному етапі фестивалю прибули кращі творчі колективи з семи структурних підрозділів Уманського національного університету садівництва.
Розпочали цьогорічний мистецький вир творчі колективи Уманського національного університету садівництва: народний самодіяльний ансамбль пісні і танцю «Хлібодари»; народний самодіяльний ансамбль танцю «Нивка»; народний вокальний жіночий ансамбль «Криниченька»; самодіяльний оркестр духових інструментів; театр танцю «Модерн»; самодіяльний естрадно-інструментальний ансамбль «Диксиленд»; народний самодіяльний студентський театр естрадних мініатюр «Добродії»; ансамбль сучасної музики «Унікум».

Далі на сцену запрошені були творчі колективи:
 Чигиринського економіко-правового коледжу;
 Ананьївського аграрно-економічного коледжу;
 Городищенського коледжу;
 Шевченківського коледжу;
 Тальнівського будівельно-економічного коледжу;
 Уманського агротехнічного коледжу;
 Тальянківського агротехнічного коледжу.
Протягом відбіркової концертної програми в залі панувала приємна радісна атмосфера, всі отримали море позитивних емоцій та з нетерпінням чекають на наступну зустріч.
Журі переглянули номери творчих колективів учасників обласного етапу фестивалю і визначили найкращих. Вітаємо переможців!

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x