Монастирищина жнивує

Монастирищина жнивує

Уже скошено та обмолочено 12672 га ранніх зернових культур. Завершено збір озимого ячменю на площі 685 га, середня урожайність якого становить 52,4 ц/га. Горох обмолочено на площі 405 га, урожайність якого становить 24,7 ц/га. Озиму пшеницю обмолочено на площі 8620 га при урожайності 54,9 ц/га. Площа обмолоту ярого ячменю складає 2640 га при урожайності 44,9 ц/га. Озимий ріпак обмолочено на площі 2182 га при урожайності 26,1 ц/га. «Нова Доба» про це дізналася в Монастирищенській РДА.

Крім того в господарствах всіх форм власності проводиться підготовка ґрунту під посів озимих культур. Сільгосппідприємствами району розпочато виплату орендної плати за користування земельними частками (паями), із нарахованих вже виплачено більше 30 %.

Довідково:

У районі здійснюють активну виробничу діяльність 117 сільськогосподарських підприємств різних форм господарювання, в тому числі 107 фермерських господарств. В обробітку господарств всіх категорій налічується 53205 га ріллі, в тому числі в сільгосппідприємств – 38228 га.

За інформацією з сільгосппідприємств та фермерських господарств станом на 01 липня в них вирощувалось 38,2 тис. га сільськогосподарських культур. Загальна площа посіву зернових культур в сільгосппідприємствах складає 22792 га. Під час зимівлі та в період відновлення вегетації загинуло 1035 га озимих культур, в тому числі 963 га озимого ріпаку, 42 га озимої пшениці та 30 га озимого ячменю. Загиблі посіви пересіяні ярими культурами. Загальна площа озимих зернових культур, які збереглися в сільгосппідприємствах під урожай 2016 року становить 8587 га, в тому числі 7873 – озимої пшениці, 12 – жита та 671 га озимого ячменю. Озимий ріпак зберігся на площі 2185 га.

Серед ярих зернових кукурудза становить 11423 га, або біля 30% в структурі зернових культур. Наявні посівні площі зернових та зернобобових культур дають можливість одержати валовий збір не менше 143 тис. тонн зерна.
У 2016 році відбулося розширення посівних площ овочевих культур в господарствах району до 9,6 га за рахунок збільшення їх посівних площ в фермерських господарствах. Наявні посівні площі дають можливість в надлишку забезпечити потребу закритих закладів району в овочевій продукції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x