Більше 2 мільйонів гривень на потреби АТО спрямували лісівники Черкащини

Більше 2 мільйонів гривень на потреби АТО спрямували лісівники Черкащини

З початку АТО колективи лісгоспів перерахували 2,2 мільйони гривень на підвищення обороноздатності країни та безпосередньо на потреби українських військовослужбовців. Це – кошти лісгоспів, профспілкових організацій та добровільні внески працівників. Про це «Новій Добі» повідомили в обласному управлінні лісового та мисливського господарства.

Крім того, протягом 2015 року з заробітної плати працівників було утримано та перераховано до Державного бюджету 2 мільйони грн військового збору, а за 6 місяців 2016 року – 1,3 млн грн.

Лісгоспи області тісно співпрацюють у плані надання допомоги з Оршанецьким навчальним центром Держприкордонслужби, воїнами 72-ї гвардійської Красноградсько-Київської окремої механізованої бригади, 17-го окремого мотопіхотного батальйону, військової частини Л1744, благодійними фондами та волонтерськими рухами.

За словами начальника Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Дзюбенка, станом на сьогодні 34 працівники лісогосподарських підприємств були мобілізовані для участі в АТО. Всі вони отримують фінансове забезпечення з боку підприємств, що передбачене законодавством та Колективними договорами.

Варто зазначити, що частина автотракторної техніки державних лісогосподарських підприємств в кількості 17 одиниць була відправлена до зони АТО.

Напередодні нового опалювального сезону, лісгоспи організовують роботи із забезпечення дровами паливними (за пільговими цінами) учасників антитерористичної операції.

– У держлісгоспах сформовані списки з переліком учасників АТО, які проживають в зоні діяльності кожного підприємства, – наголосив Олександр Дзюбенко. – Протягом 2015 року майже 1700 кубометрів дров паливних за пільговими цінами отримали 372 учасники АТО. З початку 2016 року дровами у кількості 900 кубометрів забезпечено вже понад 200 учасників антитерористичної операції.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x