Диня – для жіночого здоров’я та краси

Диня – для жіночого здоров’я та краси

У динях є все необхідне для краси і здоров’я: вітаміни, мінерали, клітковина. Цей жовтий овоч покращує роботу нирок, жіночої статевої системи, очищує організм та насичує його вітамінами.

Учені довели, що дині містять речовину, яка відновлює пошкоджені нервові клітини. Тому щоденне вживання дині допомагає подолати стрес, покращує сон та нормалізує роботу нервової системи.
Диня – надзвичайно корисний та смачний продукт. У 100 грамах міститься всього 30-35 Ккал, отже, це ідеальний десерт для ласунів, які слідкують за своєю фігурою. Окрім цього, дині сприяють утворенню серотоніну – речовини, яка підвищує рівень задоволення та щастя.
Диня допомагає м\’яко очистити кишечник від зай­вого мотлоху, що часто приховує струнку талію. За словами дієтологів, у дині багато пектинів – харчових волокон, які мають властивість вичищати із найпотаємніших куточків кишечнику застійні шлаки.
Завдяки високому вмісту фолієвої кислоти та інших вітамінів групи В диня допомагає зміцнити жіноче здоров\’я і захистити організм від деяких гінекологічних недуг. Крім того, диня дуже корисна для тих, хто планує вагітність.

Солодкі скибки додадуть вам краси
Дині дуже корисні для зовнішності. Альянс вітамінів, що містяться в дині, поліпшує структуру шкіри, волосся та нігтів, а також має потужну антиоксидантну дію, перешкоджаючи появі зморшок. Якщо ви схильні до набряків або маєте проблеми з жовчним міхуром, їжте диню 1-2 рази на день – і дуже скоро зрадієте покращенню самопочуття, обличчю без набряків і рівномірному відтінку шкіри.
А ще цей овоч бореться з пігментними плямами та вуграми. Щоб позбутися цих проблем на шкірі, фахівці радять робити 2-4 рази на тиждень маски з дині. Просто нанести подрібнену м\’якоть свіжої дині тонким шаром на обличчя, потримати 15 хвилин, потім змити прохолодною водою та нанести улюблений крем.

Їмо диню правильно
Щоб диня не набридала, з неї можна готувати різні салати й десерти. Однак дієтологи наголошують, що овоч можна комбінувати не з усіма продуктами.
Диню не можна їсти з молоком або молочними продуктами. Такий мікс призведе до розладу шлунку.
Після того, як ви поласували динею, зачекайте дві години. Лише потім можна вживати інші страви.
Якщо продукт не шкодить вашому здоров’ю, не викликає алергії та не погіршує самопочуття, експерти радять не обмежувати себе у споживанні дині.

Кому може нашкодити:
• людям, які мають проблеми з травленням;
• тим, хто страждає від гострих запальних процесів: гастриту, виразки, холециститу, діарейного синдрому;
• людям із цукровим діабетом.

Реклама

1 1 голос
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x