Черкаські фіскали попереджають про активізацію шахраїв

Черкаські фіскали попереджають про активізацію шахраїв

Головне управління ДФС у Черкаській області звертає увагу, що напередодні головного державного свята країни на Черкащині області мають місце провокації та вимагання грошей у посадових осіб підприємств і підприємців. Про це «Нова Доба» дізналася в ГУ ДФС у Черкаській області.

За численними повідомленнями керівників і бухгалтерів підприємств та підприємців відучора зловмисники телефонують та вимагають гроші від імені посадових осіб головного управління ДФС у Черкаській області та керівників державних податкових інспекцій області.

Просимо черкащан бути пильними і зваженими та не піддаватись на провокації. Перше, що потрібно пам’ятати – чинним законодавством не передбачено повідомлення про перевірку або попередження про можливу перевірку у телефонному режимі. Працівники фіскальної служби взагалі не телефонують з попередженням про перевірку, у тому числі від імені та за дорученням керівника державної податкової інспекції, головного управління ДФС чи ДФСУ. Якщо таке сталось – це провокація.

Друге. Якщо вам зателефонував вимагатель і був досить переконливий, обов’язково пересвідчіться, що вимоги цієї особи незаконні і насправді вас ошукують. Це дуже просто – слід перетелефонувати за робочим номером телефону керівника тієї державної податкової інспекції, який «запрошує» вас до себе з грошима, за номером телефону сектору комунікацій відділу організації роботи головного управління ДФС у Черкаській області 33-91-34, або за номером телефону довіри головного управління ДФС у Черкаській області 33-91-81. Також слід обов’язково поінформувати про діяльність шахраїв громадські підприємницькі організації міста/району, які наразі проводять запобіжні роз’яснювальні заходи із своїми членами.

Також просимо підприємців і бухгалтерів обов’язково поширити серед своїх колег і знайомих інформацію про можливі зловживання з боку вимагателів та зазначений вище спосіб перевірки відомостей, повідомлених псевдофіскалами.

ГУ ДФС у Черкаській області просить громадські організації обов’язково поширити вказану інформацію серед своїх членів та розповісти підприємцям та посадовим особам підприємств, як протидіяти вимагателям.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x