Очищаємо праску від нагару

Очищаємо праску від нагару

✓ Якщо забруднення незначне, поверхню підошви праски треба посипати сіллю і відтерти нагар вологою губкою. Потім праску необхідно насухо витерти.

✓ На аркуш чистого білого паперу насипати грамів 100 солі, сильно нагріти праску і водити нею безпосередньо по соляному шару. Залежно від ступеню забруднення повна очистка настає за 1 – 10 хв.

✓ Нанесіть невелику кількість зубної пасти на вологу ганчірку і протріть нею підошву праски. Потім праску слід протерти вологою ганчіркою, щоб очистити її від залишків зубної пасти, і натерти підошву за допомогою сухого шматка вовняної тканини.

✓ Якщо ви свого часу використовували для очищення підошви праски ніж чи наждачний папір і зробили поверхню шорсткою, то це можна виправити. Натріть парафін на дрібній тертці, змішайте з сіллю, накрийте серветкою чи туалетним папером і прогладьте отриману суміш добре нагрітою праскою.

✓ Додайте до соди воду, щоб вийшла кашоподібна маса. Вмочіть у неї ватний тампон і ним натріть підошву. Після цього слід витерти метал губкою, змоченою в чистій воді, а потім протерти її м’якою ганчіркою.

✓ Очистити від накипу канали праски, якими подається пара під час прасування, можна за допомогою лимонної кислоти. Її розчиняють у киплячій воді і заливають у прилад. Праску нагрівають і випускають пару. Процедуру слід проводити 3-4 рази в добре провітрюваному приміщенні або на вулиці.

✓ Праску з тефлоновим покриттям можна відчистити за допомогою оцтової есенції. Для цього змочіть у засобі ватний тампон і обережно протріть ним підошву праски. Потім змочіть шматок бавовняної тканини в слабкому розчині оцтової кислоти і пропрасуйте.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x