Маленькі французи відвідали Сигнаївку

Маленькі французи відвідали Сигнаївку

З 10 по 13 лютого 2014 року учні, вчителі Сигнаївського НВК «ДНЗ-ЗОШ І-ІІІ ступенів» Шполянської районної ради, батьки та громада села гостинно приймали групу учнів Міжнародної французької школи ім. королеви Анни Київської м. Києва – єдиного французького навчального закладу в Україні, визнаного Міністерством освіти Франції. Про це „Нова Доба” дізналася в департаменті освіти і науки Черкаської ОДА.

Ідея запросити в географічний центр України учнів приватного навчального закладу, який надає двомовну освіту завдяки гармонійному поєднанню державних українських та французьких навчальних програм, належить французові Фредерікові Шавіньї – засновнику компанії «Шпола-Агро-Індустрі», який з 1991 року займається агропромисловим бізнесом на Черкащині.

урочиста зустріч та свято для гостей з Франції стали зворушливими, щирими і по-родинному теплими: на їхню адресу звучали віншувальні слова, пролунав гімн школи-родини, а під акорди пісні з побажаннями щастя і добра гостей запросили до актової зали, де вони поринули в атмосферу українського слова, ніжних і запальних мелодій, у вихор танців, які подарували вокальні ансамблі «Віночок», «Сини Гая» з числа учнів школи, ансамбль молодих мам Сигнаївки «ММС», хореографи Лілія та Олександр Гладуни разом зі своїми вихованцями, солістки Анна Пісна, Тетяна Марченко. Французькі дітлахи та їх педагоги не шкодували оплесків, а їх непідробний подив, щирі усмішки і слова подяки засвідчили, що дружба дітей не має кордонів.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x