Найбільш затребуваними в області є робітничі професії

Найбільш затребуваними в області є робітничі професії

Цього року до центрів зайнятості Черкаської області надійшло 25,6 тис вакансій від роботодавців регіону. Трійку лідерів очолили робітничі професії – 61%, друге місце посіли службовці – 20% і 19% – це вакансії для осіб, які не мають кваліфікації. Про це повідомляють у відділі організації надання послуг роботодавцям ОЦЗ.

За розмірами запропонованої заробітної плати вакансії розподілилися таким чином: з мінімальною заробітною платою – 14%. Від мінімальної до середньої заробітної плати по області – 76% та від середньої заробітної плати по області – 10%.

Роботодавці зазначили найвищу заробітну плату для начальників відділів та заступників директорів (близько 5,2 тис грн), бетонярів (4,0 тис грн), водіїв навантажувача (3,6 тис грн), водів та слюсарів, дорожніх працівників (3,5 тис грн), електромонтерів (до 3,4 тис грн), викладачів (понад 2,8 тис грн), інженерів та менеджерів зі збуту (від 2,7 тис грн).

У вимогах до претендентів роботодавці все частіше зазначають, що хочуть бачити спеціалістів, які володіють суміжними професіями, мобільні та здатні до швидкого перенавчання.

Реклама

0 0 голосів
Рейтинг статті
guest

0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x